„Денят е прекрасен“ за Деси Тенекджиева – влюбена в своя адвокат! :)


Лесно е да се качиш на масата и да щракаш с пръсти, отбелязва певицата – актриса

Четвъртък в „Денят е прекрасен” специален гост на Ива и Васко беше Деси Тенекеджиева. Тя с голямо удоволствие прие поканата на водещите и им разказа както за любовта, която от няколко години я прави много щастлива, така и за новия си албум.

„С приятеля ми се запознахме преди повече от 3 години. Беше доста комична ситуация. Бях започнала да водя едно сериозно дело и мой приятел адвокат ме насочи към Румен. Каза, че той е човекът, който може да ми помогне. Така по стечение на обстоятелствата започнахме да се виждаме и се влюбихме”, каза тя.

Деси разкри, че не обича да прави нещата по лесния начин и именно затова е решила да издаде дебютния си албум Crazy Butterfly точно сега. В него участват талантливият джаз музикант Боби Вълчев и редица други добри български и световни музиканти.

„Две години бяха нужни да направим този албум. За мен е много важно, когато правиш нещо, да го правиш по най-добрия начин. Исках албумът ми да бъде не просто сбор от няколко парчета, а качество. Именно и затова потърсих  Боби, който е един изключителен пианист”, разкри тя.

Боби пък допълни, че за него е било голямо удоволствие да работи заедно с Деси. „Тя е много импулсивна, енергична. Името на албума отговаря точно на нейното описание като артист и човек”, заяви той.

Деси сподели на Ива и Мавриков, че смята да направи големи концерти в цялата страна, за да популяризира повече музикалния си проект и да чуят хората нещо различно от комерсиалния поп-фолк:

„Изключително трудно е в България да се направи продукт, който да не е чалгаджийски и да бъде успешен. Много е лесно всички да се качим по масите и да защракаме с пръсти. Аз смятам обаче, че когато направиш нещо хубаво и качествено, ще се намери публика, която да го оцени”, категорична беше певицата.

Водещите не пропуснаха да попитат Деси дали освен музиката й предстоят проекти в киното и театъра. „В момента подготвяме няколко проекта заедно с моя партньор Александър Методиев. Искаме да докараме повече международни продукции, които да снимаме тук”, отговори тя.

Вижте видео от гостуването: http://www.btv.bg/shows/deniat-e-prekrasen/videos/video/474551370