Деси Стоянова печели Жена на годината, задмина Анна Цолова и Евелина Павлова

Десислава Стоянова е Жена на годината в категория Телевизия

Водещата на „Преди обед“ по bTV прие приза като признание за своя професионализъм

Водещата на едно от най-интересните и разнообразни предавания в българския телевизионен ефир „Преди обед” по bTV Десислава Стоянова стана Жена на годината в категория Телевизия. На бутикова церемония 12-ото издание на годишните награди на списание „GRAZIA” отличи 40 дами в 10 категории.

„Благодаря на всички, които са гласували за мен. Приемам наградата като признание за работата ми в „Преди обед“ и много се радвам, че зрителите оценяват избора ни да гледаме на нещата от живота откъм светлата им страна. Страхотно е, че доброто настроение и позитивните истории, които споделяме в „Преди обед“, срещат такъв отклик“, каза Деси Стоянова след церемонията.

„Преди обед“ е абсолютният фаворит сред делничните сутрешни развлекателни предавания, който се излъчва на живо по bTV всеки делничен ден от 9:30 ч. до обедните новини, твърдят от медията. По данни на GARB магазинното шоу е гледано от средно близо 45% от всички телевизионни зрители от началото на есенния телевизионен сезон, като бележи ръст от 17% спрямо същия период на 2016. Вече седми сезон тандемът Деси Стоянова и Александър Кадиев печели доверието на публиката с добро настроение и баланс между сериозното и смешното. Знакови за предаването са позитивното начало, последвано от коментар на актуалните теми.

Деси Стоянова започва журналистическата си кариера във в. „Сега“ през 1998 г., работи в международния, а след това във вътрешно-политическия отдел на вестника. През 2002 г. се присъединява към екипа на bTV Новините и през следващите 5 години се занимава предимно с политическа журналистика, отразявала е работата на няколко правителства, присъединяването на България към Европейския съюз, процеса срещу българските медици в Либия. Автор е на редица документални филми в bTV Репортерите. През есента на 2007 става заместник-главен редактор на списание AMICA. От февруари 2012 г. е водеща на „Преди обед” заедно с Александър Кадиев.

Номинирани за Жена на годината бяха още Анна Цолова, Евелина Павлова, Анна Ангелова и Александра Гюзелева.