Деси Тенекеджиева няма да върже тенекия на джаз феста в Банско!

Компания й правят Калин Вельов, Боби Вълчев и Мишо Йосифов и китка класни стилове

На 7 август вечерта, за първи път пред многохилядната публика на  голямата сцена на площада в Банско, Деси Тенекеджиева ще представи  всички парчета от дългоочаквания й албум “Crazy Butterfly”.

Класна музика и голям купон очаква всички зрители на  първата вечер от 13-тия Международен джаз фестивал, който тази година за първи път започва с ден по-рано.

На сцената, заедно с  Деси ще излязат едни от най-талантливите и известни български  музиканти – Калин Вельов, Боби Вълчев и Мишо Йосифов. Те ще поднесат  невероятна музикална фиеста-микс от джаз, хаус, лаундж, чилаут, поп и дори рок.

Пет от парчетата са авторски композиции на Деси Тенекеджиева, а останалите са дело на чуждестранни автори. Има и няколко кавъра на известни джаз стандарти, аранжирани по един изключително оригинален и съвременен начин.

По албума певицата работи от две години с музикалния си продуцент Мага. Повечето от парчетата са на английски език, но има по едно на италиански, френски, български и дори едно на измислен и несъществуващ език.

Преди няколко месеца  по  време на един от концертите на Деси Тенекеджиева шефът на Al Italia за България г-н Андреа Тадей остава очарован от италианското парче “Io sono’l vento”. Това става и повод  Al Italia да стане рекламен спонсор на концерта на певицата и музикантите и в Банско.

Истинска изненада  за публиката може да поднесе  световно известният  барабанист Карлос Херкулес, който заедно  с  виртуозният китарист Грейъм Кърнс участват в записите на албума “Crazy Butterfly”. Твърде вероятно е той  да успее да дойде в Банско след турнето  си с Леона Луис и Джордж Майкъл и да забие заедно с Деси  Тенекеджиева и музикантите на сцената.

Aлбумът “Crazy Butterfly” ще бъде официално издаден в началото на ноември.

Dessy Tenekedjieva & band Live-International Lovech Fest

 
По темата: