Децата на България – БНТ празнува 1 юни на… 2 юни

„Децата на България“ с празнично издание на 2 юни

Йоанна Драгнева и Драгомир Драганов отново са домакини на специалния формат

С над 120 талантливи деца от цялата страна, Българската национална телевизия ще отбележи Международния ден на детето тази година с мотото „Подари усмивка“. Празничното издание на формата „Децата на България“ зрителите могат да гледат на 2 юни (събота) от 14:55 часа по БНТ1.

Водещи на телевизионното предаване отново са популярната певица, позната и като домакин на редица детски предавания – Йоанна Драгнева и едно от емблематичните лица на музикалните програми в БНТ – Драгомир Драганов. Те са убедени, че децата на България заслужават нужното поощрение за своя талант и вярват, че ефирът на обществената телевизия е точното място. Доказателството им за това е група „4 Magic“, чието първото стъпало към успеха се оказа сцената на предаването преди 2 години. В празничното издание на „Децата на България“ Ели, Никол, Валя и Елия са специални гости. Те ще изпълнят първия си сингъл „Together“, който впечатли с умелото преплитане на красивата българска песен „Вечеряй, Радо“.

Към тях ще се присъединят децата от вокалните групи „Бон-Бон“, „Мики Маус“, „Арт Войс Център“ – гр. Пловдив, училище за певци „D Starts“, артучилище „Студио музика“. Със солови изпълнения ще видим Поля Иванова от гр. Бургас, Карина Илиева от гр. Свищов и Хавин и Алис Тургай от гр. Търговище.

В празничния спектакъл обществената медия покани и изявени танцьори, доказали дарбата си в престижни конкурси – момчетата и момичетата от клуб по спортни танци „Импулс-София“, танцово училище „Diva Dance School“ и „Tapia Dance House“.

Впечатляващото жонгльорско майсторство върху свободна стълба ще демонстрира изключителния Майкъл Вълев от цирк „Ориент“.
Режисьор на празничната продукция на БНТ е Станислав Терзиев, отговорен оператор Здравко Ружев, а монтажът е дело на Филип Петков. Редактори на предаването са Розмари Драгнева и Драгомир Драганов, а изпълнителен продуцент – Кристина Матеева. Делегиран продуцент на формата „Децата на България “ е Федя Тодорова.

От края на 2015 година БНТ 1 периодично организира концерт – спектакли „Децата на България”. По този начин обществената медия представя на телевизионните зрители таланта на българските деца, изявени във всички музикални жанрове, в сценичните изкуства и художествените спортове.

Гледайте празничното издание на „Децата на България“ в събота (2 юни) от 14:55 часа по БНТ 1 !