Детска Евровизия епизод 1, 17.08.2015 от bTV

Деца пеят български класики на старта на националната селекция за „Детската Евровизия 2015” в понеделник вечер по bTV

Орлин Павлов е представителят на БНТ в журито от полуфиналната фаза

От 17 август, в 21.00 часа по bTV цяла България ще се вълнува с изпълненията на децата, които се състезават в първия етап от избора на новия представител на страната в „Детската Евровизия 2015”. Зрителите ще могат да проследят изпълненията на първите 16 деца пред предварителното жури. Те ще заложат предимно на български песни, сред които класики на Васил Найденов, Ахат, Диана Експрес, Фамилия Тоника и Камелия Тодорова, но няма да липсват и изпълнения на любими чуждестранни хитове.

„Състезанието ще бъде много оспорвано. Не само много се забавлявахме, но и изпитахме истинско удоволствие да видим и чуем толкова много талантливи деца, част от които вече имат много сериозен репертоар и изяви в България и чужбина”, коментира пред радио N-Joy и bTV Радио Евгени Димитров. Той е част от предварителното жури, което има тежката задача да избере най-добрите измежду 120 кандидати. В тази фаза на конкурса заедно с него журират Слави Трифонов, Георги Милчев-Годжи и Филип Станев – екипът, открил таланта на Крисия миналата година.

Националната селекция на „Детската Евровизия 2015” продължава във вторник и сряда, както и на  24, 25 и 26 август от 21.30 часа по bTV. Кои ще бъдат 24-те деца, избрани от предварителното жури да продължат напред, ще стане ясно в началото на полуфиналната фаза.

Орлин Павлов е третият член на комисията, излъчен от БНТ, който ще оценява полуфиналистите и финалистите заедно със Слави Трифонов и Евгени Димитров. На тяхна помощ ще дойдат и зрителите, които ще се включат в избора на част от 12-те финалисти чрез интернет и есемес гласуване.

„Домакинството на Детската Евровизия е невероятен успех за страната ни. Изпитах истинско щастие, когато научих тази новина преди месеци и съм благодарен на БНТ за доверието, което ми гласува. Никога няма да забравя магията на сцената на Евровизия и знам, че през ноември още едно българско дете ще я усети.  Сигурен съм, че страната ни отново ще бъде представена достойно и ще обърнем погледа на Европа към огромния талант на децата в България” – заяви Орлин Павлов.

Тринадесетото издание на „Детската Евровизия” ще се проведе на 21 ноември в зала „Арена Армеец“ в София и ще се излъчи на живо по БНТ. Мотото на тазгодишното издание на „Детската Евровизия” е #discover (#откривай).