Детска престъпност и дрогирани с хероин в „Градски ченгета“

„Градски ченгета” –  когато детските игри се превърнат в престъпление

Всяко шесто престъпление е дело на малолетен или непълнолетен

Как невинните детски бели се превръщат в сериозно престъпление? Отговора на този въпрос ще разберем в епизода на „Градски ченгета” този петък, когато полицейското риалити ще ни срещне с тъжна статистика за детската престъпност.

През 2010 г. най-голям дял от осъдените в България се пада на младите хора – от общо 39 070 осъдени лица 10 949 са на възраст от 18 до 24 години, а 2694 – между 14 и 17 годишна възраст. От началото на годината досега тази цифра дори бележи ръст. Всяко шесто престъпление е дело на малолетен или непълнолетен. За първите шест месеца на 2011 г. данните сочат, че от 19 890 криминални деяния 3234 са били извършени от лица под 18 години.

Този петък патрулиращите полицаи ще се отзоват и на сигнал за семейна свада. Груб език и размяна на удари ще покаже до какво може да доведе липсата на пари във взаимоотношенията между двама братя, които споделят един покрив заедно със своите жени и деца.

Какво се случва, когато емоцията вземе превес над разума и когато границата на търпимост и уважение е прекрачена? Ще видим още и как униформените и бърза помощ се борят за живота на момче и момиче, които са на прага на смъртта след взета свръхдоза хероин.

Градски ченгета” – този петък, 28 октомври, от 23.00 ч. по Нова ТВ

Гледай видео запис от епизода онлайн.

 
По темата: