„Детски панаир“ пред Народния театър – програма и информация!

Двудневен детски панаир с множество забавления отбелязва Деня на детето – 1 юни

Световният ден на детото – 1 юни, ще бъде отбелязан с двудневен „Детски панаир”. Събитието, което се организара от Инициативна група „Изкуство за малките” към НДФ „13 века България”, ще се състои на 4 и 5 юни в градинката пред Народния театър „Иван Вазов”. Проектът е финансиран от фондация “Америка за България” и подкрепен от Национална художествена галерия, Национална галерия за чуждестранно изкуство, Софийска градска галерия, Природонаучен музей, Столичен куклен театър, Френски културен институт и др.

В рамките на два дни малчуганите ще могат да се включат абсолютно безплатно в многобройните забавни културно-образователни инициативи. Различни ателиета за изкуство, култура, история, музика и много други ще предоставят възможност на децата да развихрят своето въображение и възможностите си.

Ути Бъчваров ще показва на записалите се за участие как се приготвят различни вкусни ястия. Сред по-интересните занимания ще бъдат създаването на фигури от хартия (оригами), рисунки на асфалт, брейк танци, мода, фокуси, театрални постановки и стенопис.

„Решихме да направим този „Детски панаир”, за да успеят колкото се може повече деца да се докоснат до света на творчеството, културата, образованието и естествено забавата. Искрено благодарим на хората и институциите, които се включиха в това прекрасно начинание.”, заяви организаторът на събитието Станка Желева.
Повече информация за събитието можете да научите от интернет сайта на „Детски панаир” http://childrenweekendsofia.blogspot.com/, Фейсбук-страниците https://www.facebook.com/event.php?eid=114041365347610,
https://www.facebook.com/home.php?sk=group_129925333748598&ap=1.

Готварство

 
По темата: