„Дезафинадо“ по Джаз ФМ – 10 години латино джаз в ефир

10 незабравими години „Desafinado“ с Мирослава Кацарова в ефира на Jazz FM радио

Юбилеят ще бъде отбелязан с концерт

Тази година предаването за латино джаз „Дезафинадо“ в ефира на Jazz FM радио става на 10 години. Първото му издание се излъчи на 1 декември 2001 г. От тогава до днес всяка събота от 11 часа срещите с най-новите, интересни и нестандартни проекти и артисти от света на латино джаза са събрали вярна и интелигентна аудитория. Авторът и водещ на предаването Мирослава Кацарова държи будни музикалните сетива на своите слушатели като им предлага разнообразни теми и красива музика.

Desafinado” е едно от първите предавания в ефира на единственото посветено на джаз радио в България  и е носител на наградата за най-добро музикално радио предаване  „Осмата муза“.

„Латино музиката разкрива онези фини елементи в нашата душевност, които са свързани с мечтите ни, с желанието ни, с поривите ни. Именно тя носи до голяма степен тази лекота и отношение към живота, любов към това, което преживяваме във всяка една минута… Toва е музика, която вълнува всички хора”, сподели водещата Мирослава Кацарова в интервю със Светослав Николов по повод десетата годишнина.

Юбилеят на предаването ще бъде отбезязан с концерт на 29 ноември в Sofia Live Club. В концерта ще участват някои от най-смислените и със силно присъствие джаз артисти в България. Всички те в някои от проектите си или в период от своя творчески живот са се вдъхновявали от латино джаза. Сред тях са Хилда Казасян, Христо Йоцов, Живко Петров, Петър Салчев, Веселин Веселинов – Еко, Павлета Семова, Димитър Семов, Милен Кукошаров и „Бразилакустик“ и, разбира се, самата Мирослава Кацарова.

 
По темата: