Dim4ou и Honn Kong Зън, зън-кат във видео премиера

Гледай Honn Kong feat. Dim4ou – Зън, зън онлайн

Линк в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=kuy1rZFoF5Y

Двама от най-хитовите БГ рапъри в момента – Honn Kong и Dim4ou, обединиха усилия за съвместния си трак „Зън, зън“. Свежото парче е продуцирано от Honn Kong, а за текста са се погрижили и двамата изпълнители. Режисьор на динамичния клип е Bashmotion, а за микса и мастъринга са отговорни Respect Studio, съобщава Music Space TV.

Honn Kong е родом от Петрич. Към момента най-големият му хит е „Куката“, посветен на едноименния герой от сериала „Под прикритие“. На Honn Kong е и водещият, едноименен хит от саундтрака към филма „Шменти капели“. Наскоро изкара хит с Андреа, която се преобрази в рапърка специално за случая.

Кариерата на Honn Kong стартира в периода между 2002-2005 година, когато Димитър Попниколов се изявява като музикален продуцент. Създава над 90 авторски песни за хип хоп изпълнители от Петрич, Сандански, Благоевград, Пловдив. Паралелно взима и участие в конкурса „Бийт мейкъри“ в Серес (Гърция), където печели 4-то място сред 50 участника.

В края на 2005 г. започва да се изявява и като хип-хоп изпълнител под артистичното име HONN KONG. Дебютната му песен „BOSS“ е разпространена във всички по-големи сайтове за хип хоп в България.

Димчо започва да се занимава с музика от 14/15-годишен.

В началото пише рими на листи и ги събира в кутии от обувки. Първите си аматьорски записи прави на 16 с помощта на приятел. С това се занимава към 2 години, някъде до 18-годишен и после спира за 3-4 години.

На 22, след като негов приятел, който заминава за САЩ му подарява skype микрофон и му заръчва да започне да прави песни описвайки какво се случва в България и да му ги изпраща. Димчо възобновява своята творческа дейност. Поне 2-3 години Димчо се занимава с това на аматьорско ниво.

След като Qvkata DLG го запознава с хората от Тутурутка и Иван Бояджиев влиза в професионално студио, следва издаването на първия му професионален албум „Уши, нос, гърло“, заснемането на първия му клип „По цял ден“ и тръгването му по участия. След това се свързва с Били Хлапето – правят хита „Баш майсторска“ и паралелно с това се запознава и с бургаския рапър F.О., с който правят другия голям хит „Big Meech“. Следва колаборацията му с ATS и издаването на албума „Пилето във фурната“, с клиповете „Ши ги клатя“ и „Пилето във фурната“, зародиша на „Zanimation“и работата с F.О.

 
По темата: