Димана взима уроци по пиано, иска да става композитор

Оказва се, че певицата отбира международни награди още от малка

Димана отскоро има нова страст. Гласовитата изпълнителка се е запалила по пианото и съвсем скоро тръгва на уроци при частен учител в Пловдив. Фолк певицата се надява в бъдеще сама да композира музиката към своите парчета.

Както всички нейни фенове знаят, тя е завършила музикално училище, където в шести клас един от задължителните предмети е бил именно свиренето на пиано. Тя обаче признава, че тогава повече й се е отдавала цигулката, тъй като е един от най-трудните инструменти. В осми клас Димана изцяло се е насочила към поп пеенето и така не успяла да се научи да свири на пиано.

Сега певицата е твърдо решена да оправи този свой пропуск и дори си е харесала пиано, което скоро да закупи. Димана пее от три годишна, като тогава е редила римите на Хисарския поп като “Дай си сърцето”….

Съвсем естественото продължение е родителите й да я ориентират именно към музиката. Заради специфичния си глас, от училище често я пращали на фестивали в страната и чужбина, но след многобройните призове, Димана се гордее най-много с първа награда от Световния фестивал “Светът в музиката” (Италия), където е спечелила журито с песента на Рита Павоне “Fortisimo”.