Димитър Атанасов – от „Мюзик айдъл“ до „Пирин фолк“!

Прес съобщение на организаторите на „Пирин Фолк” представя стария ни познайник Димитър Атанасов като „двойник на Ерос Рамацоти”. Не се споменава обаче неговото „славно” минало на мюзик айдълче. Някои хора или са всестранно развити, или желаят на всяка цена да са под прожекторите!

Ето какво съобщават от Пирин Фолк:

Откритието на Слави Трифонов и двойник на Ерос Рамацоти атакуват Пирин фолк Сандански. Млади срещу утвърдени на фестивалната сцена

Утвърдени изпълнители ще се конкурират с млади певци на предстоящия Международен фестивал Пирин фолк, който ще се проведе на 3 и 4 септември в Летния театър в Сандански.

Първата дама на македонските песни Лили Цветкова вече има няколко награди зад гърба си, но ще се конкурира с дъщеря си Невяна Цветкова, която ще дебютира на сцената на „Пирин фолк“.

С песента на македонския композитор Сашко Велков „Като Богородица“ на сцената в Сандански се завръща гласовитата Еми Стамболова, която през 2006 година  спечели второ място в конкурса за песен на „Пирин фолк“.

Откритието на Слави Трифонов, певицата Надя Казакова също се включва в „Пирин фолк“ в конкурса за изпълнители с песен на Тони Митров по текст на Мария Маринова.

В музикалните форуми феновете на фестивала вече коментират кои са най-красивите участници. До момента най-обсъждани са имената на: Мария Генова от Копривщица, Полина Стайкова от Стара Загора (на снимката над параграфа), а от мъжете Димитър Атанасов от Бургас. Той е българския двойник на Ерос Рамацоти не само във външния си вид но и като бленда на гласа си, споделят неговите почитателки.

Все повече поп композитори и изпълнители гледат към сцената на „Пирин фолк“, коментират от ръководството на фестивала и допълват, че тази година допуснат до участие със своя песен е певецът Жан Шейтанов, който в последните години живее и работи в чужбина.

Сред утвърдените участници ще се конкурират фолклорните изпълнители Румен Малинов и  Влади Вълчев. До края на месец юни директорът на фестивала Валентин Пензов ще съобщи какъв ще бъде новият декор на фестивалната сцена и кои ще бъдат водещите и гостите с рецитали от различните балкански страни.