Димитър Бербатов на косъм да не стане Футболист на годината

Димитър Бербатов за шести път е най-добрият футболист на България

Капитанът на националния ни отбор по футбол Димитър Бербатов спечели за шести път в своята кариера отличието футболист на годината.

На официална церемония, която се проведе в зала номер 2 на НДК, вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев обяви победителя в 49-ото издание на анкетата.

Бербатов получи 218 гласа срещу 211 за Стилиян Петров и 103 за Благой Георгиев.

За съжаление победителят не присъства на церемонията и неговата награда получи Емил Данчев. Десетката на България допълват Мартин Петров, Станислав Манолев, Мартин Камбуров, Димитър Иванков, Валери Божинов, Радостин Кишишев, Димитър Рангелов.

Връчени бяха и награди в три отделни категории. Награда за професионално развитие получи тимът на Черноморец Бургас в лицето на Красимир Балъков.

Първата награда за Феърплей на името на Георги Аспарухов грабна нападателят на Левски Жоазиньо, а наградата на БНТ на името на Христо Стоичков за най-красив гол отиде при Спас Делев.

Станаха известни и победителите в анкетите за най-добрите играчи в българското първенство в отделните постове.  Признанието за най-добър вратар в българското първенство получи стражът на Славия Раис Мболи.

С приза за най-добър защитник си тръгна Иво Иванов от Берое, за най-добър полузащитник – Иван Стоянов.

За най-добър нападател за 2009-та бе определен Мартин Камбуров, а Спас Делев бе избран за най-прогресиращ млад футболист.

Димитър Бербатов е №1 за 2009г.:

Най-добрият футболист на България за 2009 -виж головете:

 
По темата: