Discovery Science засне създаването на синтетичен живот!

Discovery Science представя премиерата на изключителния поглед към работата на д-р Крейг Вентер и неговото създаване на синтетичен живот

Discovery Science документира петгодишния стремеж за създаване на живот по изкуствен начин в премиерата на предаването „СЪЗДАВАНЕ НА СИНТЕТИЧЕН ЖИВОТ“

Световно-признатият учен д-р Крейг Вентер съобщи, че той и неговият екип от Института Дж. Крейг Вентер в САЩ (JCVI) са успели за пръв път в историята да създадат синтетичен живот – самовъзпроизвеждаща се клетка. Новината притежава потенциал за решаване на множество глобални проблеми, включително генериране на нови източници на храна, медикаменти и ваксини; справяне с глобалното замърсяване, създаване на нови енергийни източници; производство на чиста вода и много още.

Discovery Science по изключителен начин отвежда зрителите в пионерското търсене на д-р Вентъри и опитите му за производство на синтетичен живот с предаването „СЪЗДАВАНЕ НА СИНТЕТИЧЕН ЖИВОТ“, чиято премиераще се излъчи на 12 юни от 20:20 ч.

В продължение на пет години, само камерата на Discovery Science успява да заснеме провалите, успехите и постиженията на д-р Вентър, нобеловия лауреат Хамилтън Смит, д-р Клайд Хътчисън и изследователи от института Дж. Крейг Вентер, които работиха усилено, за  да създадат синтетичен едноклетъчен организъм.

Какво точно значи тази новина за човешката раса? Къде ли ще ни отведе тя? Би ли могла технологията да се използва за постигане на недобронамерени цели? Какви са етичните съображения, които трябва да вземем под внимание преди да използваме нововъведенията? Това са някои от въпросите, чиито отговори ще разберете в  премиерата на „СЪЗДАВАНЕ НА СИНТЕТИЧЕН ЖИВОТ“.

„Предаването на Discovery Science „СЪЗДАВАНЕ НА СИНТЕТИЧЕН ЖИВОТ“ предлага на зрителите безпрецедентен поглед към научните изследвания, които могат да променят нашия свят. Горди сме с факта, че можем да предоставим на нашата аудитория платформа за разглеждане на проблемите и последиците от нововъведенията“ , сподели Пол Уелинг, вицепрезидент на каналите на Discovery Networks за развиващите се пазари в региона  Европа, Близък Изток и Африка.

Предаването „СЪЗДАВАНЕ НА СЪНТЕТИЧЕН ЖИВОТ“ е продуцирано от Compass Light Productions. Изпълнителни продуценти на Compass Light Productions са Роки Колинс и Дейвид Канавър. Уаят Ченъл е изпълнителен продуцент на Science Channel в САЩ. Бернадет мак Дейд е вицепрезидент на продукцията и изпълнителен продуцент на  Science Channelв САЩ.