Диск със златните танга на Йосиф Цанков от БНР

БНР издаде компактдиск с незабравими танга на Йосиф Цанков

Компактдискът „Златни танга” е посветен на  100-годишнината от рождението на патриарха на българската забавна музика. Това е първият диск от юбилейната колекция с творби на композитора. В него са включени 15 танга с уникална стойност, записани в периода 1954 – 1970 г. и съхранени в музикалния фонд на Българското национално радио – най-богатият в страната.

Йосиф Цанков е основоположник на българската забавна музика, автор на повече от 500 произведения – инструментална, вокална и танцова музика, театрални и филмови пиеси, стари градски песни. Като творец той непрекъснато търси съвършенство и неговите песни, изпълнявани от звезди на българската естрада като Лили Иванова, Паша Христова и други, стават любими на всички.

Българското национално радио издаде музикалния диск с оригинални творби на Йосиф Цанков в навечерието на грандиозния концерт с участието на повече от 100 музиканти и певци, посветен на известния композитор на 11 април от 19 часа в зала 1 на Националния дворец на културата.

Компактдискът „Златни танга” може да бъде намерен в рекламно-информационния център на БНР на булевард „Драган Цанков” 4, отворен всеки работен ден от 11 до 17 часа.

 
По темата: