Дивата природа на Карпатите в Румъния по Travel Channel

Ново по TRAVEL CHANNEL през септември 2013 г.

НАЙ-ДОБРИТЕ МОТОЦИКЛЕТНИ МАРШРУТИ
Премиера в понеделник, 30 септември, от 20:00 ч.

В най-новото си приключение на две колела Хенри Коул предприема една южноафриканска одисея на 3000 мили: от Йоханесбург до Кейптаун. Въпреки това, както при всяко друго пътуване с участието на г-н Коул, той е решен да избегне добре познатите пътеки, търсейки уникални прозрения в живата култура и в природата на Южна Африка. За това пътуване Хенри също така е решил да избегне модерните машини и предприема своето дълго и мъчително пътешествие на специално изготвена реплика на класическия пустинен бегач на Стив Маккуин от 1960 г. Като начало Хенри се наслаждава на климата на Южна Африка, но неговият мотоциклет – не, тъй като той все още е заседнал на пътя – и Хенри не е щастлив. Въпреки това, след като се връща на своя пустинен бегач, Хенри се радва на огромно местно гостоприемство, включително на пътуване с група жени мотористи в Совето, и се възхищава на красотата на пустинята Калахари при изгрев слънце. Изтощителното приключение обаче взема своя дан от любимия мотоциклет на Хенри, докато 42-градусовата жега и маршрутът с висока проходимост сякаш заговорничат, за да направят Кейптаун далечна мечта за пустинния бегач.

МОНУМЕНТАЛНИ ЗАГАДКИ
Премиера в четвъртък, 26 септември, от 21:00 ч.

Под домакинството на Дон Уайлдман „Монументални загадки“ посещава статуи, паметници, национални паркове, скулптури и надгробни плочи, които са съхранили спомена за някои от най-интересните събития, известни престъпления, скандали, бедствия и най-големите триумфи на всички времена. Бруклинският мост в Ню Йорк например е бил вдъхновение за една от най-известните измами в Америка, извършена от експерт измамник, чийто смел проект все още отеква и днес, докато в Калифорния Националният парк Джошуа Три някога е бил сцена на странен заговор, в който е замесено тялото на легендарна рок звезда. Сградата на Крайслер е един най- емблематичните небостъргачи в Манхатън, но изграждането й е породено от яростното съперничество между двама някогашни колеги в едно съревнование, което смая САЩ. Запознайте се със забележителните паметници, които са съхранили изключителните моменти от историята.

МОЯТА РАЗТЪРСВАЩА КАРАВАНА RV С БРЕТ МАЙКЪЛС
Премиера в понеделник, 9 септември, от 21:00 ч.

„Моята разтърсваща каравана RV с Брет Майкълс“ проследява легендарния рокер, докато той ръководи своя внимателно подбран екип от безумно талантливи дизайнери в трансформирането на обикновени каравани RV в най-екстравагантните мобилни жилища по пътищата на 21-ви век. Брет е добре квалифициран за тази работа, тъй като той е прекарвал най-малко девет месеца в годината на път в бус, който той лично е проектирал от горе до долу (включително фитнес салон за освобождаване напрежението). Пътуването с каравана RV е по-популярно от всякога, но докато собствениците на каравани RV си мечтаят за своите идеални ваканции, те често откриват, че техният „дом на колела“ не е в състояние да сбъдне техните мечтани пътешествия. Тук именно се намесват Брет и нашият дизайнерски екип, заемайки се с проекти като трансформирането на похабена каравана – семейна ценност от 1973 г. – в най-съвременното превозно средство, пълно с множество плоски телевизори, игрови станции и съраунд озвучаване навсякъде. Брет иска да даде възможност на хората да изживеят удоволствието от пътуването по широкия свят в своя собствена, специално пригодена каравана. Никое предизвикателство не е прекалено голямо за Брет и неговия елитен екип. Ако вие може да мечтаете за това – те могат да го осъществят!

ИЗНЕНАДВАЩА ВАКАНЦИЯ
Премиера в неделя, 15 септември, от 15:30 ч.

Бърт Крейшър се завръща, за да изненада повече нищо неподозиращи двойки със своето предложение да направят безплатно пътешествието на живота си. За онези, които са достатъчно смели, за да уловят мига, Бърт премахва всички пречки: реактивната раница 007, гмуркането с акули и пътуването на борда на носеща се като мълния лодка са само някои от акцентите в програмата, която се предлага. Независимо дали става дума за размотаване със световно известните спасители на Бонди Бийч в Сидни, за записи в студиото на легендарния Боб Марли в Ямайка или за посещение на самия връх на Спейс Нийдъл в Сиатъл, Бърт е човекът, който има план.

ДИВАТА ПРИРОДА НА КАРПАТИТЕ
Премиера в четвъртък, 05 септември, от 19:00 ч.

Чарли Отли се завръща в Румъния, за да изследва поразително красивите южни Карпати, като започва от величествените Железни врата на границата със Сърбия и с посещение на древния римски СПА курорт Баиле Херкулане. Прекосявайки Саксонска Трансилвания, Чарли посещава родното място на Влад Цепеш и се среща с принцеса Маргарита в нейния потомствен семеен дом – замъка Пелеш. Оставяйки планините зад гърба си, Чарли се насочва отново надолу към река Дунав – там, където тя се разклонява, за да образува най-голямата влажна зона в Европа. По пътя Чарли научава как тази жизненоважна екосистема е застрашена, както и какво се прави за нейното опазване.

МОТОЦИКЛЕТНИЯТ МАРАТОН НА ХЕНРИ КОУЛ
От събота, 28 септември, в 06:00 ч. до неделя, 29 Септември, в 21:00 ч.

Преглед на най-новите приключения на Хенри в Южна Африка в едно пътуване без прекъсване с неговите най- интересни забавни и рисковани начинания до момента. Спускайки се бясно надолу по Route 66, прекосявайки с пълна скорост Русия или препускайки из Австралия, Хенри винаги има време да слезе от мотоциклета си и да се срещне с местните жители, за да прекара малко време в забавление и веселие. Така че, да натиснем газта и да се повозим заедно с Хенри.