Дивият Уелс по Viasat Nature – страхотни гледки и много животни!

Ексклузивна европейска премиера от 1 до 15 ноември по Viasat Nature
Дивият Уелс
Оригинално заглавие: Wild Wales
Държава: Великобритания

В тази впечатляваща документална поредица от три части ни предстои изумително пътуване из невероятните пейзажи и див свят на Уелс заедно с природолюбителя Йоло Уилямс. Малко са местата на планетата, където само за няколко часа човек може да се спусне от внушителните склонове на планина, да прекоси обширна пустош, да продължи покрай красиви ручеи и реки, през величествени гори, и накрая да достигне до изумително крайбрежие.

Всеки от епизодите е посветен на конкретна област от страната, започвайки с Юга, продължавайки през сърцето на Уелс и завършвайки в планинските северни територии. Сред красивите пейзажи на южните и западни части на Уелс Йоло започва пътуването си от Пембрукшър, където ще видим елени, тюлени и редките червени катерици.

Пътешествието продължава до Брекън Бийкънс, където Йоло открива изумителни водопади, деликатни пещерни структури и прилепи, криещи се в подземия, както и гнездящи соколи, ястреби кокошари и други невероятни птици.

Епизод 1: Първият епизод представя красивия южен Уелс. Йоло започва пътуването си от Пембрукшър, където ще видим елени, тюлени и редките червени катерици. Пътешествието продължава до Брекън Бийкънс, където Йоло открива изумителни водопади, пещерни структури и прилепи, криещи се в подземия, както и гнездящи соколи, ястреби кокошари и други невероятни птици в Гламорган и Гуент.

Епизод 2: Йоло пътува през самото сърце на Уелс, където наблюдава изумителни демонстрации от страна на зайчари и тетреви. После се отправя на запад към залива Кардиган, където наблюдава разноцветни гущери, и завършва пътуването си в Абъристуит, в компанията на 20 000 скорци.

Епизод 3: В последния епизод ще видим изумителните ловни техники на орел рибар над вода, докато посетителите в наблизо намиращия се Портмейриън си седят, без да знаят какъв невероятен спектакъл се разиграва пред очите им.