„Добро утро с БНТ“ и Тони Рапонска от Канал 3!

БНТ2 със сутрешен блок от София

След 12 години отново в ефира на БНТ2 се завръща Тони Рапонска

Този вторник БНТ2 стартира излъчването на новия си сутрешен блок от София. В развлекателния блок всеки вторник от 9:00 до 10:00ч. зрителите ще открият практични решения и експертни съвети по ежедневните им проблеми, свързани със здравето, свободното време и  дома.

Тема на първия брой на предаването ще бъде влиянието на тютюнопушенето върху красотата – за това как то се отразява на кожата на лицето, косата и ноктите ни и какво да направим, за да му противодействаме. Зрителите ще видят демонстрации на специални козметични процедури за пушачи, както и любопитни подробности за историята на тютюнопушенето. В първия си брой „Добро утро с БНТ2” от София ще представи и интересна  информация за историята на маникюра, за вярванията и суеверията свързани с него и за това, че прословутият френски маникюр всъщност е измислен в Америка.

Специални гости по темите в студиото ще бъдат експертите по козметология Лили Симеонова и Силвия Въжарова. Зрителите ще видят и интервю със специалиста по диететика  д-р Енджи Касабие.

Водещ на сутрешния блок по БНТ2 ще бъде познатата на зрителите от преди 12г. Тони Рапонска. За завръщането си на екран в ефира на националната телевизия тя споделя, че в него има нещо много емоционално и в същото време сантиментално. Водещата на спортните новини и предаванията „Тела в движение” и „Звезди в ефира” казва, че в БНТ освен професионална реализация е намерила и голямата си любов – съпруга си, операторът Антони Мирков.

Тони Рапонска започва телевизионната си кариера в ефира на националната телевизия в спортна редакция през 1991 година в Ефир 2. Впоследствие води предаването „Тела в движение”, което представя теми, свързани с това как спортът ни помага да сме здрави и да изглеждаме добре. За първи път в него се демонстрират прословутите фитнес упражнения на топмодела Синди Крофорд, степ-аеробиката на Шер, комплексите на Джейн Фонда. След него стартира предаването „Звезди в Ефира”, в което Тони Рапонска представя новини от шоубизнеса, музиката модата и живота на известните. Работила е в БТА за списанията „Паралели” и „Шампиони”, в радио „7 дни” и в Областната управа на Софийска област като пресаташе. Много години прекарва като водещ и на предаването за мода по  Канал 3 –„Последен писък”. Отразявала е стотици ревюта на български и чужди дизайнери в Париж и Милано, както и  65-тото издание на филмовия фестивал в Кан.

Сутрешният блок на БНТ от София ще даде идеи и практични съвети на зрителите как могат да превърнат офиса в място, на което да се чувстваме удобно и приятно, за да сме по-работоспособни и идейни. Как да пречистим организма си от токсините, натрупани през зимата и какво представлява „здравето чрез вода”, гледайте в „Добро утро с БНТ2” от София от 9:00 до 10:00ч. 

Предаването ще търси обратната връзка със зрителите си и през социалната мрежа фейсбук.