Документалните канали на Discovery – Номер 1 в България


Discovery Networks се класира на 1во място след специализирано проучване на документалните канали в България

Пийпълметричната система на ТВ План ТНС АД оцени високо програмите на канала, посветени на действителни случаи

Програмното портфолио на Discovery Networks се класира на 1-во място в България след специализирано статистическо проучване на телевизионната аудитория на документалния жанр. Изследането бе проведено от ТВ План ТНС АД – първата пийпълметрична система в страната. Качественото изследване отличи всички канали от семейството на Discovery, които могат да се гледат у нас – Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Science, Discovery World and Discovery Travel & Living.

Според проучването, Discovery Networks Европа, Близък Изток и Африка са определени и за международна медийна група номер 1 у нас сред мъже над 15 години – целевата аудитория на канала Discovery. Тези резултати показват популярността на портфолиото на групата на Българския медиен пазар.

Отделно изследване, проведено от Discovery Networks Европа, Близък Изток и Африка разкрива, че българските зрители оценяват висококачественото съдържание на Discovery, което информира и забавлява.

„Ние целим да доставим на българската аудитория висококачествено завабление, което да задоволява любопитството и да променя ежедневието. Непрестанните инвестиции в съдържанието, изследванията, маркетинга и комуникациите гарантират, че нашите канали ще бъдат стойностни за партньорите ни. Като документална медия номер 1 в световен мащаб, ние предоставяме на зрителя най-доброто и едновременно отговаряме на нуждите на пазара”, коментира Кейлъб Уейнстейн, и.д. Генерален мениджър за пазарите в Европа, Близък Изток и Африка.

Кейлъб Уейнстейн е на посещение у нас, тъй като България е приоритетен пазар за Discovery в югоизточна Европа. Той ще участва на фестивала Media Mixx в курорт “Албена”. Кейлъб Уейнстейн ще бъде презентатор в панела „Бъдещето на телевизията”, където ще наблегне на съдържанието, което медията предлага на зрителите.

„Ние се стремим да предоставим на аудиторията не само най-доброто съдържание с висококачествена продукция, забележителна кинематография, и завладяващи истории, но също така и една богата селекция от жанрове и теми. За това акцентираме върху разширяване на съществуващото портфолио на канала тук. По-късно тази година ще стартираме и канала Investigation Discovery в България”, добави Кейлъб Уейнстейн.

 
По темата: