Долф Лундгрен в „На мушка“ (2012) по БНТ – видео

Акценти от седмичен бюлетин за филмовата програма на БНТ от 22.07. до 28.07.2012 г.

 

ПОНЕДЕЛНИК – 22.07.2013

 

15.10 – 100-ТЕ ПОДВИГА НА ЕДИ МАКДАУД /САЩ-Канада, 2000 г/ – І сезон – 20 епизода

2 еп – Фалшив герой: Еди Макдауд се запознава с един ретривър, който спасява човешки живот. Еди си приписва тази заслуга, но скоро е принуден да си признае истината.

 

17.05 –  ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 3200 еп. – 22мин.F

 

21.00 – ДЕТЕКТИВКАТА /Италия/ – 16 х 55 мин.

8 еп: Последният плаж: Полицията разследва нов случай – намерен е застрелян художествен директор в рекламна агенция. Подозренията се насочват към приятелката му Патриша, която е венецуелка. Тя пристига в Рим като муле и се запознава с убития. Ще се женят. Лиза разследва Кредитплюс – банката, която е кредитирала Паренте. Лудовика продължава да си пише в чат с непознатия, който се оказва Спина.

 

СРЯДА – 24.07.2013

 

15.10 – 100-ТЕ ПОДВИГА НА ЕДИ МАКДАУД /САЩ-Канада, 2000 г/ – І сезон – 20 епизода

4 еп – Кучета и крадци: Еди Макдауд открива крадец. Той е щастлив – направил е добро дело.

 

17.05 –  ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 3202 еп. – 22мин.F

 

18.55 –  БЕЛИЯТ ЛЕБЕД /Англия, Русия, 1983 г/ – 5 х 52 мин.

3 еп – Анна напуска Париж и трупата на Дягилев, където първоначално играе във вариете. По същото време Д.Андре влиза в затвора, обвинен в присвояване на пари. Анна му помага и той е освободен. Заминават за САЩ, но Анна мечтае да се върне в Русия.

 

21.00 – ДЕТЕКТИВКАТА /Италия/ – 16 х 55 мин.

9 еп – Пауновата опашка: Пред дома си Джордано, началникът на комисариата, намира мъж, починал след инфаркт в колата си. Нищо съмнително, но роднините на починалия са доста странни. Въпросният Алесандро Алфиери е граф, има брат, снаха, леля и син. При разследването се установява, че графът е искал да продаде имението си и да замине за Франция, заедно със сина си. Оказва се, че въпросният син е в плен на сатанинска секта, чиито водачи са убили Алесандро. Микеле завежда Лудовика в участъка, за да я разпитат Джордано, Фарнезе и Спина за връзките й с Джада и убийството на Паренте. След избегната злополука с Джакомо, който едва не е прегазен от джип, Лудовика се бои и не казва нищо на разпита. Лиза обаче разбира, че тя лъже и се сеща каква е причината.

 

ЧЕТВЪРТЪК –  25.07.2013

 

15.10 – 100-ТЕ ПОДВИГА НА ЕДИ МАКДАУД /САЩ-Канада, 2000 г/ – І сезон – 20 епизода

5 еп – Наказан: Еди Макдауд среща стар свой познат от кучкарника – кучето Салвадор. Двамата се забавляват чудесно.

 

17.05 –  ДЪРЗОСТ И КРАСОТА – 3203 еп. – 22мин.F

 

18.55 –  БЕЛИЯТ ЛЕБЕД /Англия, Русия, 1983 г/ – 5 х 52 мин.

4 еп – Анна продължава успешно да шества по световните сцени. След това заминава за Мексико, за да се спаси от размириците в Европа. Нижински претърпява нервен срив и влиза в психиатрия. Анна е сломена.

 

21.00 – ДЕТЕКТИВКАТА /Италия/ – 16 х 55 мин.

10 еп – Свободен стил: Управител на басейн и треньор по плуване е намерен удавен. Франко има брат, снаха и племенница, към която е много привързан. Дори повече от нормалното. Първият заподозрян е Раду, който работи като спасител. Той признава, че е взел парите от бюрото и пистолета, но не той е убиецът. Всъщност убиецът е брат му, който разбира, че жена му му е изневерявала и дъщеря му е дъщеря на Франко. Микеле има все по-силни болки и започва да си инжектира морфин. Спина получава заповед за обиск в апартамента на Франческа, бившата жена на Паренте. Грация ръководи  обиска и намира пистолета, с който са убити Джада и Паренте. Връзката между Грация и Спина се задълбочава. Грация е все по-увлечена. Мануела, сестрата на Лиза има ново гадже – Калед, но го крие.

 

ПЕТЪК –  26.07.2013

 

18.55 –  БЕЛИЯТ ЛЕБЕД /Англия, Русия, 1983 г/ – 5 х 52 мин.

5 еп – Най-после след 20 години Анна решава да ощастливи Д.Андре и двамата сключват брак в САЩ. Турнетата продължават, но Павлова е обзета от носталгия и единствената й мечта е да се върне в родината. Тя умира на 49 години от тежка инфекция на белите дробове.

 

22.00 – НЕУСТРАШИМ /САЩ, 2000 г/ 

INTREPID

Сценарист: Джеймс Евърит Морли, Дари Блак. Режисьор: Джон Пъч. Оператор: Джеймс Мейдърс. Музика: Аликзандър Бейкър, Клеър Марло. В ролите: Джеймс Кобърн, Костас Мандилор, Финола Хюс, Алекс Хайд- Уайт, Лари Пойндекстър, Соня Сатра, Чик Венера, Дейвид Кауфман и др.

Филмът разказва за плаването и катастрофата на големия лайнер „Неустрашим”. Пасажерите и пътуването наподобяват това на легендарния „Титаник”. И тук са показани отношенията на хората и целите, с които всеки се е качил на кораба. Катастрофата и борбата за оцеляване са показани по въздействащ начин. На борда се извършват престъпления, амбиции се оказват фатални, започва любовна история.

субтитри

 

00.20 – ЕМИЛ /Канада, 2003 г./  EMILE

Сценарист, режисьор и оператор: Карл Бесай. Музика: Винс Мей. В ролите: Иън Маккелън, Дебора Кара Ънгър, Тай Ръниън, Крис Уилям Мартин.

Гледай видео анонс онлайн

Емил заминава за Канада, за да получи награда за цялостно творчество като писател. Срещата с племенницата му Надя го връща към миналото – след катастрофа, при която загиват родителите й, той я оставя в сиропиталище. Емил се отдава изцяло на кариерата си, като обрича на самота не само себе си, а и племенницата си.

Субтитри.

 

СЪБОТА – 27.07.2013

 

16.25 – МАРГО И ПРИЯТЕЛИ /България, 2007 г/ – документален филм

Сценаристи режисьор: Иван Росенов. Оператор: Михаил георгиев. Муз. Оформление

Документален филм за рано починалия художник Маргарит Цанев – Марго.

 

19.00 – САМОТНО ДЪРВО НА ХЪЛМА /САЩ, 2009-2010/ – VII сезон – 22 х 40 мин.

6 еп: Джулиан е категоричен, че отношенията му с Алекс ще бъдат само професионални, но Брук продължава да ревнува. Милисънт започва да се изживява като манекенка. Хейли вече е готова да плати на Рене, за да оттегли иска за бащинство към съпруга й.

 

21.45 – ЧОВЕКЪТ ОТ ЦЕНТРАЛАТА /САЩ, 2000 г/

THE COMPANY MAN

Сценарист: Питър Аскин, Дъглас Макграт. Режисьор: Питър Аскин, Дъглас Макграт. Оператор: Ръсел Бойд. Музика: Дейвид Лорънс. В ролите: Алън Къминг, Антъни Лапаля, Денис Лиъри, Дъглас Макграт, Джон Туртуро, Сигърни Уивър, Пол Гилфойл, Джефри Джоунс

Гледай видео анонс онлайн

Учител по граматика – типичен неудачник в живота, си измисля хитрото прикртие на шпионин, за да се измъкне от натякванията на жена си и стремежа й към по-висок стандарт. Неочаквано обаче измислицата се превръща в действителност – ЦРУ назначава „шпионина” и даже го изпраща на мисия в Куба, в епохата на Студената война. Там се случват комични преживелици с Фидел кастро и диктатора Батиста.

Субтитри

 

23.55 – ПОСЛЕДЕН СПОМЕН /САЩ, 2004 г/

FINAL CUT

Сценарист: Омар Наим. Режисьор: Омар Наим. Оператор: Так Фуджимото. Музика: Брайън Тейлър. В ролите: Мира Сорвино, Мими Кюзик, Стефани Романов, Том Бишъпс, Брендан Флечър, Винсънт Гейл и др.

Гледай видео анонс онлайн

На базата на фантастичен елемент е изграден сюжетът. Открит е имплантът „Зоуи”, който се поставя в главата на човека при раждането му. Запазва всеки миг от живота. Главният герой работи като монтажист, който подбира какво да бъде включено в материала за възпоменателната церемония. Като дете умира негов приятел. На един имплант открива мъж, който прилича на него.

Дублаж

 

НЕДЕЛЯ – 28.07.2013

 

08.00 – МАЛКИЯТ ПРИНЦ /Франция, Германия, 2010 г/ – 52 х 23 мин. – анимация

38 еп – Це 0101 – Планетата на Окидиените – I част: Принцът и лисицата са посрещнати на планетата на окидиените. Там ги очакват за помощ. Астероидът Сифрио ще се сблъска скоро с планетата, защото великият магьосник Окодото, който може да го отклони от траекторията му е изчезнал…

 

19.00 – САМОТНО ДЪРВО НА ХЪЛМА /САЩ, 2009-2010/ – VII сезон – 22 х 40 мин.

7 еп: Дан и Рейчъл канят Рене в тяхното телевизионно предаване. Те успяват да я убедят, че така ще постигне целта си. Сестрата на Хейли Куин задълбочава връзката си с мениджъра на Нейтън.

 

20.45 – НА МУШКА /САЩ, 2012 г/   

ONE IN THE CHAMBER

Сценарист: Бенджамин Шахрабани, Дерек Колстад. Режисьор: Уилиам Кауфман. Оператор: Марк Рътлидж. Музика: Джон Рум. В ролите: Долф Лундгрен, Куба Гудинг Младши, Били Мъри, Луис Мандилор, Лео Грегъри, Клаудиа Басолс

Гледай видео анонс онлайн

В преследване на повече пари наемници като Рей /Куба Гудинг/ отиват в Източна Европа. След падането на комунизма за тях се „отваря” пазар. Така Рей се оказва между две враждуващи руски мафии, но трета страна желае смъртта му. Той е изправен пред негов „колега” – Вълка /Долф Лундгрен/. Но двамата намират общ език и объркват плановете на мафиотите.

Субтитри

 
По темата: , ,