Допускат TVArt да снима гробницата в Свещари – рожденици са!

ТВ АРТ  на  2  годинки!

Отново с уникални кадри от България и света ТВ Арт отбелязва своя рожден ден: гробницата в Свещари, Демир Баба теке и школата на Аристотел вече са част от видео-трезора на телевизията.

С помощтта на Министерството на културата и лично на зам.министър Тодор Чобанов екипите на ТВ Арт старателно “разработиха” на лента едно от историческите чудеса на България – гробницата в Свещари. Тя е включена в списъка на Юнеско и само в изключителни случаи се допуска да бъде снимана.

Чрез телевизионните камери обаче тракийското наследство предадено в релефи, графики и архитектура ще бъде не само съхранено за идните поколения във формат HD, но вече се представя в целия свят, защото ТВ Арт е некомерсиална телевизия и уебсайт / www.tvart.bg / за култура и туризъм, която излъчва единствено собствена продукция и освен в кабелната мрежа на България сред 1 000 000 потенциални зрители, тя се разпространява и по интернет – достъпна за всеки човек на Земята, по всяко време на денонощието, чрез лаптоп, офис компютър, телевизор и мобилен телефон.

Режисьорът Стилиян Иванов засне мястото, където Аристотел е преподавал своите уроци на Александър Македонски – градината, пещерите и реката са запазили атмосферата на двамата велики мъже и само звукът от преминаващ автомобил подсеща, че от тогава до днес са изминали повече от две хилядолетия…

Продуцентът Деян Неделчев и операторът Мирослав Евдосиев са съхранили на лента и впечатляващите гробници на македонските владетели в земите на съседна Гърция, както и мистичното теке край Разград, в което хиляди поклоници от цял свят идват да търсят изцеление и духовна подкрепа.

Чрез повече от две хиляди 100-секундни видео клипове ТВ Арт представя културни и туристически събития и обекти от цял свят, като всеки материал започва с кратко  описание на английски и български език. Телевизията не включва гласови коментари, което я прави по-достъпна за по-голяма аудитория на планетата.

ТВ Арт и уебсайтът представят изкуството и туризма като универсални форми на комуникация. В програмата си телевизията включва масово и елитарно, модерно и съвременно изкуство: фотография, анимация, архитектура, скулптура, графика, живопис, перформанс, етнография, мода, дизайн, мейкинги, културни туристически обекти и др. В ТВ Арт могат да се видят както класическите, така и най-новите изложби и туристически дестинации от целия свят.

Предвид специфичното съдържание ТВ Арт не излъчва рекламни спотове, защото смята за неуместно преходни продукти от нашето ежедневие да “мерят сили” с непреходните достижения на човешкия дух! ТВ Арт се финансира чрез спонсорства – това е елитен начин една фирма да присъства в програмата на уникална телевизия представяща шедьоври на изкуството.

По традиция медията ще отбележи новия телевизионен сезон с морско парти в края на лятото, когато и ще представи най-новото си филмово заглавие.

 
По темата: