„Досиетата на Дрезден“ – хитовият сериал тръгва и по GTV


Оригинално заглавие: The Dresden files
Дата на излъчване: събота и неделя, 17:00 часа, от 18-и октомври

„Досиетата на Дрезден” е сред безспорните телевизионни фаворити на зрителите, където и да се излъчва. Сериалът, продуциран от холивудската звезда Никълъс Кейдж, комбинира по много новаторски начин фантастиката с реалността.

Главният герой – Хари Дрезден – е истински магьосник, който е пуснал обява в нюйоркските жълти страници. Клиенти определено не му липсват, в резултат на което всекидневието на Хари е всичко друго, но не и скучно. Задачите му винаги са свързани с разследване на „необясними” явления. Всъщност те са необясними само за обикновените хора, които не знаят къде да търсят следите от магия. За г-н Дрезден обаче това не е никакъв проблем.

Проблемите обикновено възникват, когато дойде време за развръзката и Хари се сблъска лице в лице със злосторника… който понякога е човек, но понякога е нещо много по-неприятно… и владее черна магия!

Трудно е да се определи жанрът на сериала „Досиетата на Дрезден”, най-вече поради голямото разнообразие на сюжетите. Тилър, мистерия, ужас и здрав екшън се преплитат във всеки епизод, за да се получи крайният резултат – „Досиетата на Дрезден”.