ДПС – готови да играят със СДС на изборите, защо не ГЕРБ?!

Доган е най-подходящ за президент, смята Камен Костадинов

„Нормално е в съзтезанието за президентския пост да участват лидерите на партиите. Разбира се, че Ахмед Доган е подходящ за президент, но смятам, че българското общество не е дорасло да избере политик от малцинството. В ДПС смятаме, че кандидатът ни трябва да има ясна визия и лидерски качества и не е задължително да е формален председател. Един президент трябва да бъде политически грамотен и компетентен”, каза заместник-председателя на ПГ на ДПС Камен Костадинов в студиото на „Свободна зона” по ТВ+.

Първият въпрос на Коритаров към Костадинов бе свързан с изявлението на премиера Бойко Борисов в старозагорското село Калояновец, че партията му категорично не желае подкрепата на ДПС за изборите. Това Костадинов коментира така:  „ДПС не е изявявало никакво намерение, че ще подкрепи кандидат на ГЕРБ. Все още не е ясно какво ще правят управляващите. Не казвам, че ДПС не би подкрепило какъвто и да е кандидат. Ще изчакаме политическите сили да обявят своите кандидати и да представят своите политики и идеи и след това партията ще изрази своята позиция”.

Друга интересна тема, която подхвана кандидатът за президент Румен Христов бе, че ако ДПС реши да подкрепи кандидата на Синята Коалиция, тази подкрепа няма да бъде отказана.

„ДПС няма да участва в изборите на Синята Коалиция с политически позиции и няма да се намесва в тези избори”, каза Костадинов, но не отрече участието на членове на партията на Доган във вътрешните избори на Коалицията.

„Страната се намира в дълбока икономическа криза, трябва да се правят дълбоки и болезнени икономически реформи. Готови сме да подкрепим всеки един политически субект, който е решен да прави подобни реформи и неговите виждания съпадат с нашите”, добави още заместник-председателя на ПГ на ДПС.

По думите му ако ГЕРБ спечели и на президентските избори, това ще бъде нов кредит на доверие към партията на премиера, който носи и допълнителна отговорност.