Дрогиращ се колоездач прецака всички! – National Geographic

National Geographic Channel разказва истинската история на Ланс Армстронг

Седмица преди началото на „Обиколката на Франция“ National Geographic и Peacock Productions разказват в подробности за един от най-големите скандали в спорта, който докара медиите до лудост. Наричат го „най-сложната и успешна допинг схема в историята на спорта.” „Най-голямата измама в колоезденето” разкрива голямото падение на Ланс Армстронг с информационни графики, възстановки, архивни кадри и нови интервюта.

С премиера на 23-ти юни от 21:00 ч. по National Geographic, “Най-голямата измама в колоезденето” е създаден в духа на следователския стил на популярната поредица „Наркотици ООД”. Следвайки пълния доклад на Антидопинговата агенция на САЩ (USADA), задълбоченото едночасово предаване представя свидетелските показания и разглежда отблизо забранените вещества, за да разкрие как планът за злоупотреба се е зародил и се е превърнал в сложна схема. Предаването включва анализи и становища на специалисти относно предполагаемата конспирация, както и оригинални интервюта с известни автори, писатели и експерти, включително д-р Крис Купър (автор на „Бягай, плувай, хвърляй, лъжи: Науката за наркотиците в спорта”), Джо Линдзи (писател на списание „Колоездене”), Стивън Суарт (бивш професионален колоездач) и др.

Освен това, зрителите ще разберат от докладите на USADA как Армстронг и съучастниците му са надхитрявали анализаторите на допинг-пробите състезание след състезание, със специална схема за прием на допинг. Вижте как USADA представя в подробности колко далеч е отишъл Армстронг, за да запази тайната и титлите си. Той е използвал всички средства, за да опровергава и напада критиците си, докато е уверявал обществото, че кръвта му е толкова чиста, колкото и публичният му имидж. Но накрая империята му рухнала с разкриването на измамата и науката най-накрая заловила Армстронг.

„Най-голямата измама в колоезденето” е продуциран за National Geographic Channel от Peacock Productions с изпълнителни продуценти Бенджамин Риндж и Нут Уокър. Хамиш Микура от National Geographic Channels International е изпълнителен вицепрезидент и ръководител отдел „Международно съдържание”.