„Другият Дюма“ и още филми и сериали по БНТ – анонси, видео

Бюлетин за филмовата програма на БНТ 1 за периода 19-27.11.2011г.

СЪБОТА – 19.11.2011г.

16.55ч. – БУЛКАТА БЕГЛЕЦ /“Runaway Bride”/САЩ, 1999 г, Субтитри /

Сценаристи: Сара Париът, Джосан Макгибън. Режисьор: Гари Маршал. Оператор: Стюарт Драйбъро. Композитор: Джеймс Нютън Хауард. В ролите: Джулия Робъртс, Ричард Гиър, Джоан Кюсак, Хектор Елизондо, Рита Уилсън, Пол Дули, Кристофър Мелъни и др.

Гледай видео анонс онлайн

Анотация: Джулия Робъртс играе ролята на Маги, която е изоставила толкова много младоженци пред самия олтар, че става известна като „булката буглец”. Ричард Гиър в ролята на  репортерът Айк Греъм пише статия за нея. Той отива в малко градче в Мериленд, където тя живее с родителите си и се приготвя за поредния си опит да сключи брак. Оказва се обаче, че колкото повече време Маги прекарва с напористия репортер, толкова по-малко се сеща за годеника си Боб.

21.45 –  ДАМИТЕ В ЛИЛАВО / “Ladies in lavender” /Великобритания, 2004г., Субтитри/

Сценарист: Чарлс Данс. Режисьор: Чарлс Данс. Оператор: Питър Бизиу. Музика: Найджъл Хес. В ролите: Джуди Денч, Маги Смит, Наташа Макелоун, Мириам Марголис, Дейвид Уорнър, Даниел Брюл и др.

Гледай видео анонс онлайн

Филмът е заснет по разказа на Уилям Дж. Лок, в главните роли участват носителките на „Оскар” Джуди Денч и Маги Смит.

Анотация: „Дамите в лилаво” е завладяваща и трогателна романтична история за несбъднати мечти и несподелена любов, както и за непреходната сила на любовта.През 1936 г. в Корнуол за възрастните сестри Джанет и Урсула Уидингтън времето сякаш е спряло. Един ден те случайно откриват корабокрушенец на плажа под къщата си. С помощта на местния лекар сестрите му помагат да се възстанови. Докато младежът оздравява, сестрите откриват, че той има музикален талант. Андреа оказва смущаващо въздействие върху тях… Животът на Урсула никога вече няма да бъде същият.

НЕДЕЛЯ – 20.11.2011г.

22.55 – ТРУДЕН ИЗБОР / “Auggie rose”/САЩ, 2000г., Субтитри /

Сценарист и режисьор: Матю Табак. Оператор: Адам Кимел. Музика: Марк Манчина. В ролите: Джеф Голдблум, Ан Хечи, Тимъти Олифант и др.

Гледай видео анонс онлайн

Анотация: Джон Нолан е застрахователен агент. Животът му взема неочакван обрат, когато бившият затворник Оги Роуз е застрелян от крадец в магазин и загива пред очите му. Оги умира буквално в ръцете на Джон.Объркан от случилото се, изпълнен с чувство на вина, застрахователният агент приема самоличността на убития и решава да води неговия живот, като държи този факт в тайна, дори от приятелката си.

ПОНЕДЕЛНИК –21.11.2011г.

19.00ч. – ЛАКИС СЛАДУРА /Гърция, 2008 г./ – 68 епизода х 50-57 мин.

Режисьор на сериала е Никос Запатинас. В главните роли: Петрос Филипидис, Зета Дука, Йосиф Маринакис, Христина Алексанян и др.

Анотация епизод  6:

Лакис е изгонен за една седмица от училище. Алексис и Ана най-после се сближават и на купон в Алексис се усамотяват в отделна стая. Но приятелите му провалят всичко и двамата отново се скарват. За да измъкне пари от Никос, Вула приема условията му и се прави на влюбена в Лакис.

21.10ч. – ПАДАЩИ НЕБЕСА /”Falling Skies”/ САЩ, 2011 г./ – 10 епизода х 42 мин.

По идея на Робърт Родат и Стивън Спилбърг. Режисьор: Грег Бийман. В ролите: Ноа Уайли, Муун Блъдгууд, Дрю Рой и др.

Анотация епизод 1:

Нашествениците са нападнали Земята и човечеството е изгубило битката. Извънземните, наречени „скитъри” започват да отвличат деца. Професор Том Мейсън е боец от съпротивата и вярва, че човечеството ще отвоюва планетата от скитърите.

СРЯДА – 23.11.2011г.

19.00ч.  – ЛАКИС СЛАДУРА /Гърция, 2008 г./ – 68 епизода х 50-57 мин.

Режисьор на сериала е Никос Запатинас. В главните роли: Петрос Филипидис, Зета Дука, Йосиф Маринакис, Христина Алексанян и др.

Анотация епизод 7:

Вула тегли 12000 евро от картата на Лакис. Разбирайки за това, Мелина предлага помощта си, но гордият Лакис отказва и двамата се скарват. Никос и директорът на гимназията решават да скроят номер на Лакис и да го обвинят в кражба, за да се отърват завинаги от него.

21.10ч. – ПАДАЩИ НЕБЕСА /”Falling Skies”/ САЩ, 2011 г/ – 10 х 42 мин

Анотация епизод 2:

Докато пътува с група оцелели Том се опитва да защити синовете си, един от които е бил отвлечен от „скипърите”. Скитърите вече са част от живота на хората на Земята. Въпреки трудния живот на Земята, децата продължават да учат.

ЧЕТВЪРТЪК – 24.11.2011г.

19.00ч. – ЛАКИС СЛАДУРА /Гърция, 2008 г./ – 68 епизода х 50-57 мин.

Режисьор на сериала е Никос Запатинас. В главните роли: Петрос Филипидис, Зета Дука, Йосиф Маринакис, Христина Алексанян и др.

Анотация епизод 8:

Алексис разбира, че някой е натопил Лакис и го покрива. Така Лакис остава в училище, а Алексис отново печели Ана. Наталия подхвърля анонимно писмо на Лакис, че Вула му изневерява. Никос разбира за писмото и се опитва да замаже очите на жена си, убеден, че тя е разкрила увлечението му по Вула.

21.10ч. – ПАДАЩИ НЕБЕСА /”Falling Skies”/ САЩ, 2011 г/ – 10 х 42 мин

Анотация епизод 3:

Скитърите прикрепват към гръбнаците на отвлечените деца метални уреди, чиито окончания стават част от нервната им система. Ако бъдат изтръгнати тези хомоти децата умират. Доктор Харис търси начин да се справи с този проблем.

ПЕТЪК – 25.11.2011г.

22.00 – ЕСЕН В НЮ ЙОРК /”Autumn in New York”/, САЩ, 2000 г./

Сценарист: Алисън Бърнет. Режисьор: Джоан Чен. Оператор: Чангуей Гу. Музика: Гейбриъл Яред. В ролите: Ричард Гиър, Уинона Райдър, Антъни Лапалия, Илейн Стрич

Гледай видео анонс онлайн

Анотация: Ричард Гиър е в ролята на Уил Кийн, преуспяващ собственик на ресторант, който гони петдесетте. Той е неустоим чаровник и плейбой, обича да ухажва красиви жени, но е неспособен на продължителна връзка. Уил не вярва в истинската любов, докато един ден не среща очарователната 20-годишна Шарлот (Уинона Райдър). Пускайки в действие целия си мъжки чар, за да я впечатли, той изведнъж се оказва въвлечен в най-истинската, страстна и романтична история в живота си.

СЪБОТА – 26.11.2011г.

17.10ч. – СИНЯТА ПЕПЕРУДА /”The Blue Butterfly”/ САЩ, Канада, Аржентина, Франция, 2004 г, субтитри/

Сценарист: Питър Макормак. Режисьор: Лиа Пуул. Оператор: пиер Миньо. Музика: Стивън Енделман. В ролите: Уилям Хърт, Паскал Бюсиер, Марк Донато

Гледай видео анонс онлайн

Анотация: На десетгодишния Пийт Карлтън е поставена диагноза рак и според лекарите му остават броени месеци живот. Майка му е готова на всичко да осъществи мечтата на сина си. Забавен и умен, но малко срамежлив, Пийт проявява стоицизъм и огромен кураж относно заболяването си. Той търси убежище в миниатюрния свят на какавидите и насекомите, които колекционира. Преди да умре, Пийт желае единствено да хване най-красивата пеперуда на света. Той моли ентомолога Алан Осборн да му помогне като го отведе в джунглите на Амазонка, където живее синята морфо пеперуда. Филмът „Синята пеперуда” е създадени по истински случай.

21.45ч. –  ДРУГИЯТ ДЮМА /L’Autre Dumas”/ ”The other Dumas”/ Франция, 2010г., субтитри

Режисьор. Сафи Небу, В ролите – Жерар Депардийо, Беноа Пулворд, Доминик Блан, Мелани Теири и др.

Анотация: Александър Дюма и неговия сътрудник в писането Огюст Маке пристигат в Трувил, за да работят по книгата „Граф Дьо Бражелон”. По това време Дюма е на върха на славата си. Отсядат в местната страноприемница, където съдържателката е сложила плочка с името на Дюма на стаята, която му е отредена. Но на Дюма там не му харесва и той се сменя с Маке. В следствие на тази размяна Маке остава в стаята на Дюма. На сутринта се появява една красива девойка – Шарлот, която моли Дюма да се застъпи за баща й, анархист и подпалвач, гниещ в затвора. Маке не я разубеждава, че всъщност не е Дюма и я оставя с впечатление, че ще й помогне. Маке, който е женен и с 6 деца, се влюбва в Шарлот и настоява пред Дюма да се върнат в Париж. Там той прави необходимите постъпки, за освобождаването на бащата на Шарлот…

01.05ч. – ПРОДАВАЧИ 2 / “Clerks II”/, САЩ, 2006, субтитри /

Сценарист: Кевин Смит. Режисьор: Кевин Смит. Оператор: Дейвид Клайн. Композитор: Джеймс Венабъл. В ролите: Брайън О`Халоран, Джеф Андерсън, Росарио Доусън и др.

Гледай видео анонс онлайн

Анотация: Данте  /Брайън О`Халоран/ и Рандал / Джеф Андерсън/ работят в заведението за бързо хранене „Муби”. Освен, че обиждат клиентите и обсъждат всеки и всичко, сред отговорностите им влиза и постоянният майтап със супер задръстения им колега /Тревър Ферман/ и бъзиците със сексапилната им шефка /Росарио Доусън/. Но когато Данте обявява, че напуска града, Рандал подготвя шокиращо и истерично смешно изпращане.

НЕДЕЛЯ – 27.11.2011г.

22.55ч. – „НОЩНА СТРАЖА” НА РЕМБРАНД / “Nightwatching”; “La Ronde deNuit”/ Холандия, Канада, Полша, Великобритания, Франция, 2007, субтитри /

Сценарист и режисьор: Питър Грийнауей. Оператор: Рейнир ван Брумелен. Музика:Влодек Павлик. В ролите: Мартин Фрийман, Емили Холмс, Джоди Мей, Ева Бъртистъл, Тоби Джоунс, Натали Прес.

Гледай видео анонс онлайн

Анотация: Великата картина на Рембранд, криеща в себе си много закодирани послания, е вдъхновила ексцентричния режисьор Питър Грийнауей да създаде този игрален филм-мистерия, чието действие започва в 1642 г. Картината, изобразила група от амстердамската милиция по време на нощен патрул, по неподражаем начин излъчва смесица от красота, изящни цветове и светлинни ефекти; но и лицемерие, страх и подлост, зад които прозира дори намерение за убийство. На върха на славата си по онова време Рембранд рискува да покаже всичко това на платното, заради което се дискредитира, впоследствие ще фалира и ще съсипе личния си живот.

 
По темата: , ,