ДСБ очаква годеж между ГЕРБ и ДПС (+видео)

Ген. Атанас Атанасов: ГЕРБ прави крачки към ДПС

Малко преди рождения си ден лидерът на ДСБ-София ген. Атанас Атанасов гостува в предаването „На инат” по Нова ТВ и открито заяви съмненията си, че очаква годеж между ГЕРБ и ДПС на предстоящите президентски избори.

Атанасов се съгласи, че изборите у нас няколко пъти се решавали от електората на ДПС и не било изключено това да е така и тази година.

На тезата на социолога Андрей Райчев, изказана в предаването „На инат” на 9.05, че очаквал годеж между сините и ДПС, генералът отговори: „Не знам защо Райчев приписва този годеж на сините, моето впечатление е, че управляващите от ГЕРБ нещо намигат към ДПС в последната седмица.” Атанасов допълни, че такива сигнали е дал и самият Бойко Борисов в предаването на Цветанка Ризова в неделя.

Относно позицията на изчакване с обявяването на кандидатите от други партии, ген. Атанасов заяви пред Марк О’Селски: „Специално за управляващите е много изгодно да имат къса предизборна кампания, за да не отговорят на всички евентуални въпроси, които ще ги засипят.”

Относно участие на Меглена Кунева в изборите за президент, той изрази увереност, че Кунева няма никакви шансове да стигне до втори тур.

Председателят на ДСБ-София бил сигурен, че хората щели направят разлика между кандидатите на СДС и на ДСБ за президентските избори: „От СДС предлагат хора с дълъг опит в политиката, а ние от ДСБ залагаме на млади лица и смятам, че нашите избиратели също ще дадат гласа си за по-младите.”

В неделя вечерта с вътрешно гласуване тъмно сините избраха и своя кандидат за кмет на София. Това е настоящият кмет на столичния район „Лозенец” – Прошко Прошков. Ген. Атанасов заяви, че Прошков щял да бъде поне реален кмет, за разлика от Йорданка Фандъкова, която била само фасада на хора, които реално командвали процесите отзад.

Видео от предаването: