Dubfire поднася елитарен техно бъркоч на феновете в Yalta!

Dubfire на 5 юни в Ялта

Ali Shirazinia, познат повече като Dubfire или като едната половинка на култовия  екстандем Deep Dish, ще е специалният гост в Ялта на 5 юни.

Роден в Иран, но израснал в Щатите, Dubfire е едно от най-титулуваните имена на електронната музикална сцена. Година след старта на самостоятелната си кариера, Dubfire вече е удостоен с титлата Най-добър техно изпълнител. През 2008 г. е определен едновременно за Най-добър минимал и Най-добър техно артист в наградите на Beatport, като последното отличие получава за 3-ти пореден път и през 2009.

А определено тези награди имат покритие. Като се започне от траковете „Roadkill“ и „RibCage“, през безспорния хит на 2008 г. Grindhouse (ремикс за Radio Slave) до съвместната му работа с техно маестрото Oliver Huntemann. Именно тя доведе до създаването на две парчета, покорили денс сцените по целия свят –  “Diablo“ and „Dios“, които обаче само подгряха фенове за есента на 2009 г. и невероятното „Fuego“.

Изброявайки хитовете не трябва да забравяме и фината му интерпретация на Plastikman – ремикса Spastik, както и общите му сетове с Richie Hawtin, подписани с ‘Click 2 Click’. А техния Essential Mix от миналогодишното издание на Exit Festival може да чуете тук:

Така че подгответе се за една разбиваща вечер на 5 юни, в която със сигурност ще чуем и завладяващия саунд на последния му мега ремикс Split the Line, съчетаващ всички елементи на уникалния стил на Dubfirе.