Два концерта нарушават почивката на Sofia Live Club през юли!

Sofia Live Club излиза във ваканция и дава старт на вашето прекрасно лято…

От 01.07.2010 до 16.09.2010, SOFIA LIVE CLUB излиза в заслужена ваканция. След 10 месеца усърдна работа, най-добрият клуб за жива музика затаява дъх, но само, за да ви посрещне отново или както се казва „ … на есен с нова песен”.

След стотици участия на български музикални таланти, титани, както и гост звезди от европейската и световна музикална сцена, SOFIA LIVE CLUB се превърна в храм на качествената музика. Много успешни концерти, промоции и благотворителни концерти с различни музиканти гостуваха на заведението с най-истинската публика и най-добрия звук … и така не екипът, а точно те създадоха една революция за българската музикална сцена!

За да бъде и ваканцията подобаваща, клубът затваря врати за два месеца, но след концерта на световноизвестните братя Владигерови, Петър Славов и Стоян Янкулов или както са известни WLADIGEROFF BROTHERS QUARTET и младата звезда от шведски произход SIMON RAIN.

Концертите са с дата 14.07.2010 и 16.07.2010, като за концерта на внуците на Панчо Владигеров може да закупите билети в мрежите на: www.ticketsbg.com, www.ticketplus.bg, www.eventim.bg, www.ticketstream.bg и Дюкян Меломан.

WLADIGEROFF BROTHERS QUARTET

БРАТЯ ВЛАДИГЕРОВИ С ПЪРВИ КОНЦЕРТ В СОФИЯ СЛЕД ДВЕ ГОДИНИ
14.07.2010 – 20.30часа

Александър и Константин Владигерови са внуци на големия български композитор Панчо Владигеров. Двамата завършват композиция във Виенската консерватория, след което остават да живеят и работят във Виена. През 2007 г. в „Burgtheater“ представят авторския си албум „Wanderer In Love“, който придобива златен статут. Определят музиката в него като съчетание от европейски традиции със силен български привкус. Владигерови пишат театрална музика и изнасят самостоятелни концерти в Европа и Америка.

След двегодишно прекъсване, братята ще свирят в най-добрия клуб за жива музика SOFIA LIVE CLUB с контрабасиста Петър Славов, завършил световноизвестния Berkley College.

Понастоящем живее в Ню Йорк и се счита за един от най-добрите млади басисти в САЩ. Бил е на една сцена с Джо Ловано, Данило Перес, Джордж Гарзон, Марк Търнър и Пакито Де Ривера. Постоянен участник на големите джаз фестивали в Америка и Европа. За изненада или не, на барабаните ще бъде един от българските титани на ударните инструменти – Стоян Янкулов, който заради оригиналния си начин на представяне на джаз и етно музика критиката го определя като един от петимата най-значими европейски перкусионисти.

SIMON RAIN представя първия си студиен албум „ 1+1=1”

На 16.07.2010 Simon Rain се качва на най-престижната сцена за жива музика у нас, в компанията на Явор Димитров (пиано), Любомир Христов (китара), Радослав Славчев (бас китара) и Страцимир Димитров (барабани), за да представи дългоочаквания си, първи студиен албум!

Албумът се казва „1+1=1“ , състои се от девет нови авторски песни и идва три години след дебютния макси сингъл „The Art of Letting Go“. След дълга и ползотворна работа, звученето на крайния продукт е пъстро и богато на нюанси и съдържание. Това лято 1+1=1 ще бъде издаден в iTunes, Amazon, Spotify и др., като ограничен първоначален брой дискове ще могат да бъдат закупени на самия концерт в SLC.

След първоначалното им неофициално представяне в Швеция, където Simon живее през последните три години, първите два сингъла от албума „Rain“ и „The Screen“ получиха силни отзиви в различни интернет публикации като Sunday Morning, Majsansblogg и др. „The Screen“ беше представена по Sveriges Radio P4, шведското национално радио, като песен финалист за най-голямата музикална класация там- Svensktoppen Nästa датираща от 60те години на миналия век.

Simon Rain – The Meaning of Love

 
По темата: