Два концерта съпътстват 75-годишнината на БНР

БНР отправя покана за две инициакиви към слушателите

17 януари:

Конкурсът „Млади фолклорни таланти” на БНР навършва 10 години

Екипът на предаването „Рано в неделя” ви кани в Първо студио на БНР

Гала концертът на лауреатите на конкурса е посветен на 75-годишнината на Българското национално радио.

Най-добрите изпълнители от десетото издание ще се срещнат със свои слушатели в Първо студио на БНР на 17 януари от 14 часа. Участниците ще представят безценни бисери на българската народна музика и едни от най-обичаните песни под съпровода на Оркестъра за народна музика на Българското национално радио.

Младите дарования във фолклорното изкуство са откритие на програма „Хоризонт”. Вече десет години всяка неделя талантливи деца на България пеят народни песни, разказват гатанки, поговорки и пословици, свирят на народни инструменати в предаването „Рано в неделя”, а оценката е на слушателите на програма „Хоризонт”.

За много от тези таланти изявата в ефира е начало на творческия им път. Лауреати на конкурса днес са в най-големите професионални фолклорни ансамбли в страната.

Екипът на „Рано в неделя” е подготвил изненади както за децата, така и за публиката.

Заповядайте на 17 януари от 14 часа в Първо студио на Българското национално радио.

19 януари:

Алегро виваче навърши 20 години

Заповядайте на празничния концерт

Вече 20 години Алегро виваче радва слушателите, които отделят от времето си за красивата музика и искат да научат повече за музикантите, които я създават. Защото в Алегро виваче класиката е и новина, и за удоволствие!

Празничният концерт „20 години Алегро виваче“ в Първо студио на БНР, част от честванията за 75-годишнината на Българското национално радио, ще започне в  19 часа на 19 януари 2010 г. Програма „Хоризонт“ ще го предава пряко. За слушателите в публиката ще има подарък – компактдиск с избрани изпълнения от церемониите „Музикант на годината“.

Бъдете гости на БНР в студиото или в ефира на „Хоризонт“!

 
По темата: , ,