„Двама за Тексас“, „Меч на честта“ и още филми по „Диема“!

Акценти във филмовата програма на Диема за седмицата 16 – 22 май 2011 г.

16 май, понеделник, 22.00 часа
Американска нинджа 5 (American Ninja 5)
1993 / САЩ
Режисьор: Боби Джийн Леонард
В ролите: Дейвид Брадли, Лий Райс, Ан Дюпонт, Пат Морила, Джеймс Лоу, Марк Фиорини и др.
Жанр: Екшън

Когато дъщерята на учен бива отвлечена, американската нинджа (Дейвид Брадли) се опитва да я открие. Този път обаче, той се съюзява с младеж, който той обучава в изкуството да бъдеш нинджа.

18 май, сряда, 22.00 часа
Меч на честта (Sword of Honor)
1996 / САЩ
Режисьор: Робърт Тифи
В ролите: Абе Цуйоши, Черил Арчинал, Клей Айърс и др.
Жанр: Eкшън

Ченгетата-партньори Алън и Джони получават обаждане за обир в художествена галерия, където се съхранява древната „Меч на честта“. Пристигат на време, за да предотвратят кражбата, но в последвалата престрелка Алън (който трябва да се пенсионира същия ден) е убит. Решен да отмъсти, партньорът му Джони тръгва по петите на човека, отговорен за смъртта на партньора му.

19 май, четвъртък, 22.00 часа
Италианска афера (Italian job)
2003 / Франция, Великобритания, САЩ
Режисьор: Гари Грей
В ролите: Доналд Съдърланд, Марк Уолбърг, Едуард Нортън, Чарлийз Терон, Джейсън Стейтъм, Сет Грийн, Мос Деф и др.
Жанр: Eкшън

Планът бе безупречен… работата бе свършена перфектно… измъкването бе чисто. Единствената заплаха, която престъпният ум на Чарли Крокър не успява да предвиди идва от член на собствения му екип. След като успяват да отмъкнат огромно количество злато от строго охраняван палат във Венеция, Чарли и бандата му не могат да повярват, че един от тях е играл двойна игра. Появява се и Стела, красива касоразбивачка, която се присъединява към Чарли и бившата му банда по петите на предателя в Калифорния, където планират отново да откраднат златото, като объркат системата за контрол на трафика в Лос Анджелис и предизвикат най-голямото задръстване в историята на града. В плана си ще използват малки Мини Купъри, с които ще се промъкват през страничните улички на Ел Ей.

20 май, петък, 22.00 часа
Двама за Тексас (Two for Texas)
1998 / САЩ
Режисьор: Род Харди
В ролите: Крис Кристоферсън, Питър Койот, Том Скерит, Скот Беърстоу, Ирене Бедард и др.
Жанр: Eкшън

През 1836 г. двама мъже, избягали от затвора, се крият в тексаската доброволческа армия. Мислят си, че ще бъдат в безопасност. Вместо това обаче се оказват в първите редове на боя по време на Тексаската гражданска война с Мексико.

Бягайки от бруталността на затворническата колония в Луизиана, Хю Алисън (Крис Кристофърсън) и Сан Холанд (Скот Беъристоу) тръгват на запад, за да се присъединят към армията на Сам Хюстън (Том Скерит) и да се бият срещу многочислените сили на мексиканския генерал Санта Ана (Марко Родригез). Водени от обещанието за 640 акра земя за всеки войник при победа, двамата бегълци разменят крадени коне за провизии за смелото си пътешествие към Тексас. Турудностите по пътя обаче са нищо в сравнение с ада, който ги очаква във войната в Тексас.

22 май, неделя, 23.15 часа
Файъруолкър (Fire walker)
1986 / САЩ
Режисьор: Дж. Лий Томпсън
В ролите: Чък Норис, Луис Госет мл., Мелъд Андерсън, Джон Рийс-Дейвис и др.
Жанр: Приключенски екшън

Макс Донигън се отправя на пътешествие в търсене на съкровище заедно с приятеля си Лео и новоприсъединилия се партньор Патриша, която има карта за съкровището. По пътя те се натъкват на няколко кръчмарски сбивания, зли „койоти“ и други препятствия, които успяват да преодолеят с леккота. Когато откриват златното съкровище, те се сблъскват и с Нестинаря, който иска да задържи властта на предците си и да сложи край на търсенето на златотърсачите. В крайна сметка, Макс и двамата му приятели надделяват и се завръщат у дома по-богати от всякога.

 
По темата: ,