Двойно оцеляване сезон 6, епизод 1 – Рила, България

Епизод, сниман в България открива шестия сезон на „Двойно оцеляване“ по Discovery Channel

Драматичните склонове на Рила, безпощадната виелица и опасните хищници ще посрещнат Джош Деймс и Грейди Пауъл в премиерния епизод на новия сезон на 17-и октомври

Discovery Channel за пореден път доказва, че България е страна, която има какво да предложи на света, а природата ѝ винаги е готова да отправи предизвикателства дори на най-смелите приключенци. Затова емблематичната поредица „Двойно оцеляване“ ще пренесе зрителите по драматичните склонове на Рила още в премиерния епизод на 6-и сезон. Добре познатият експерт по оцеляване Джош Джеймс и партньорът му Грейди Пауъл се изправят пред суровата зима в Рила, силните снежни виелици и опасните хищници на 17-и октомври, понеделник, от 20:00 ч. по Discovery Channel.

Завръщането на „Двойно оцеляване“ показва как най-издръжливите експерти по оцеляване създават нови приятелства, за да се справят с предизвикателствата на някои от местата с най-сурови условия в света. В новия 6-и сезон ще видим отново бившия сержант от американската армия, зелената барета Грейди Пауъл, служил в Ирак. Той вярва, че оцеляването е въпрос на умствена нагласа. Новият му партньор и опитен пътешественик, Джош Джеймс, който миналата година посети България за снимките на епизод от поредицата „Кралете на дивото“, възприема търпелив, балансиран подход към оцеляването, който често е в противоречие с много по-импулсивната тактика на генерала.

Предизвикателството им започва в България, когато са оставени край Рила планина. Там Грейди и Джош се сблъскват със смразяваща снежна виелица, опасност от замръзване и смъртоносен хищник. Двамата оцеляващи ще покажат дали ще могат да почерпят увереност от уникалните си умения и опит, за да се справят с тези предизвикателства на българската дива природа.

Новият сезон на „Двойно оцеляване“ ще се пренесе още в джунглата на Никарагуа, за да покаже как Грейди и Джош си проправят път, борейки се със змии, комари и жажда. Изпитанието им включва и преминаване през гъмжащите от крокодили води. Останалите страни, в които двата приключенци ще се борят със стихиите, включват САЩ, Колумбия, Хърватия, Перу и Бразилия.