Дюк Елингтън Оркестра свирят и в Пловдив – изненада очаква София!

Дюк Елингтън Оркестра с концерт и в Пловдив!

Суинг диджеите The Smugglers Collective ще подгряват зрителите в София

Оркестърът на Дюк Елингтън ще изнесе още един концерт у нас, съобщиха организаторите от АРТ БГ. Освен пред софийска публика в зала 1 на НДК  на 27 април, виртуозните музиканти ще представят програма с класически джаз и суинг композиции на големия Дюк Елингтън в Оперно-Филхармонично Дружество – Пловдив на 28 април от 20 ч.

Билетите за концерта в Пловдив вече са в продажба и могат да бъдат закупени от касата на Оперно-Филхармонично дружество, касата пред Община Пловдив, както и онлайн на Eventim.bg.

Двата концерта на Дюк Елингтън Оркестра се осъществяват у нас с любезното съдействие на Посолството на Съединените Американски Щати у нас.

Както е известно, Дюк Елингтън Оркестра пристигат отново под ръководството Пол Мърсър Елингтън – внук на легендарния джазмен, а репертоарът, подготвен специално за българската публика, включва класики като „Caravan“, „Take The A-Train“, „Satin Doll“, „Prelude To A Kiss“, “It Don’t mean a Thing (If It Ain’t Got That Swing)” и много други.

Освен безспорно силната програма, която очаква почитателите на джаз и суинг жанра в София и Пловдив, приятната изненада на столичната Дюк Елингтън вечер на 27 април в НДК ще бъде участието на диджеите Павел Атанасов и Димитър Драгнев, обединени под името The Smugglers Collective (Кings of Vintage Sound). Двамата са популярни сред младежката публика със серията суинг партита, които организират всеки месец в София, Пловдив, Варна и Благоевград.

До появата на музикантите от оркестъра на Дюк Елингтън на сцената The Smugglers Collective ще подгряват столичната зрители с най-доброто от Swing, Rock’n’Roll, Rockabilly и Rhythm&Blues музиката от 30-те години до днес.

С майсторския микс на евъргрийн парчета от споменатите стилове The Smugglers Collective ще потопят публиката по най-подходящия начин в ретро атмосферата на Дюк Елингтън епохата и суинг треската, забравена от мнозина, но актуална днес повече от всякога.

Повече инфромация за The Smugglers Collective:

http://www.facebook.com/thesmugglerscollective

http://myspace.com/thesmugglerscollective

Чуй Duke Ellington Orchestra – Jingle Bells:

 
По темата: