Джеф Бриджис в „Лудо сърце“ по bTV Cinema + видео

Анотации към филмовата програма на bTV CINEMA за 09 – 15 февруари 2015 г.

 

ПОНЕДЕЛНИК, 9 февруари

21:00 ЧАСА

Лудо сърце

ПРЕМИЕРА

Оригинално заглавие: Crazy Heart (САЩ, 2009г.)

Жанр: Драма

Режисьор: Скот Купър

Актьори: Робърт Дювал, Бет Грант, Джеф Бриджис, Колин Фарел, Маги Джиленхол, Сала Джейн Морис, Том Боуер, Ани Корли, Люк Рейнс

Гледай видео анонс онлайн

Петкратно номинирания за „Оскар“ Джеф Бриджис се превъплъщава в ролята на Отис „Лошия” Блейк. Кънтри певец, с прекалено цветущ живот – много женитби, много години на пътя и прекалено много пиене.

От звезда в миналото, Блейк се е превърнал в преживяващ музикант, който пътува със старата си кола, отсяда в долнопробни мотели и се изхранва от еднократни изпълнения в крайпътни барове. По пътя си, Лошия среща Джийн (Маги Гиленхал), млада журналистка, която взима интервю от него и постепенно започва да открива истинския човек зад лицето на пропадналия музикант.

Филмът е носител на 2 награди „Оскар“.

 

НЕДЕЛЯ, 15 февруари

23:30 ЧАСА

Самотна звезда

Оригинално заглавие: Lone Star (САЩ, 1996 г.)

Жанр: Драма, криминален, уестърн

Режисьор: Джон Сейлс

Актьори: Матю Макконъхи, Крис Кристофърсън, Крис Купър, Франсис Макдорманд

Гледай видео анонс онлайн

Филмът „Самотна звезда“ на Джон Сейлс започва като наелектризиран криминален разказ за неразрешеното убийство на корумпиран юрист. Но скоро се превръща в нещо много повече от това. Интригуваща сага за сблъсъка на различни култури и тъмните сделки в малък тексаски град. Един вълнуващ поглед към пропастта между родители и деца, и една забранена любов, за която възрастта не е преграда.

Самотна звезда (номинация Оскар® за най-добър сценарий) е увлекателна екранизация на вълнуващ роман, която постепенно се разгръща, за да ни увери в неоспоримата способност на Сейлс да разказва истории с помощта на възможно най-добрия актьорски състав. Играта на Крис Купър, Матю Макконъхи, Крис Кристофърсън, Елизабет Пеня, Джо Мортън, Франсис Макдормънд ще се запечата в съзнанието ви. „Това е един невероятен и въздействащ филм”, пише Лий Розън от People, „пътешествие, на което си заслужава да поемете”.