Джеки Чан в „Полицейска история III“ по Диема – видео

Акценти от филмовата програма на за Диема за седмицата 23 – 29 април 2012 г.

23 април, понеделник, 22.00 часа
„Стилът на пияната маймуна“ (“Drunken Monkey”)
Китай/ 2004 г.
Режисьор: Лау Кар Леунг
Участват: Джаки Ву,Уинг-кин Лау. Шанон Яо, Ча Лянг Лу и др.
Жанр: Екшън/ Приключенски

Гледай видео анонс онлайн

„Пияна маймуна” е първият истински филмов шедьовър за бойните изкуства на новото хилядолетие. Легендарният Лау Кар Леунг („36-тата стая на Шаолин”, „Бойното изкуство на Шаолин” с Джет Ли и „Пияният боец 2 : Легендата за пияния боец” с Джеки Чан) режисира този напрегнат и оригинален екшън филм с невиждани каскади, чието действие се развива през 30-те години в Китай.

Филмът пресъздава тежката свада между двама братя, които управляват общ бизнес. Всичко се развива много добре до момента, в който става ясно, че единият брат се занимава с нелегална търговия зад гърба на другия.

24 април, вторник, 22.00 часа
Полицейска история III (Police Story 3)
1992 / Хонг Конг
Режисьор: Стенли Тонг
В ролите: Джеки Чан, Мишел Йео, Маги Чонг, Кенет Тсанг и др.
Жанр: Екшън

Гледай видео анонс онлайн

Полицейският офицер Чиа Чу от Хонг Конг е изпратен под прикритие в Китай, за да разкрие и разбие пръстен от наркодилъри. След като успява да осъществи бягството на брата на наркобоса от затвора, той заедно с друг един агент (красива полицайка комунистка) са отведени в Хонг Конг, за да работят за синдиката. Съпругата на престъпния шеф бива арестувана в Малайзия за трафик на наркотици и присъдата й е да бъде екзекутирана съвсем скоро. Тя обаче е единствената, която знае тайната парола на сметка в швейцарска банка, която съхранява милиони пари, спечелени от продажба на дрога. Докато двамата офицери се подготвят да я освободят от затвора в Малайзия, Чиа Чу случайно се натъква на приятелката си, която е пристигнала от Хонг Конг. Скоро прикритието му е сринато, престъпниците отвличат приятелката му и той е принуден да им помогне в организирането на бягството от затвора.

Петък, 27 април, 22 часа
„Големият обир“ („The great Northfield Minnesota raid”)
САЩ/ 1972 г.
Режисьор: Филип Кауфман
В ролите: Клиф Робъртсън, Робърт Дювал, Люк Аскю и др.
Жанр: Уестърн/ Приключенски

Гледай видео анонс онлайн

Филмът е в духа на добрите уестърни и е посветен на бандата Джеймс- Иънгър и нейното най- без известно приключение- обирът на „най- голямата банка на запад от река Мисисипи” в Нортфийлд, Минесота през 1876 г.

През 70те години на 19 век, банката в Нортфийл, Минесота се смята за най-голямата западно от река Мисисипи. Жителите на Нотфийлд обаче нямат вяра в сигурността на сградата, тъй като множество пъти е била ограбвана.

Коул Иънгър (Клиф Робъртсън) и Джеси Джеймс (Робърт Дювал) пристигат на коне в градчето и разпространяват информация за голямо количество злато, което ще бъде пренесено именно в тази банка. Хората възвръщат спокойствието си и започват отново да влагат парите си там, а бандитите само това чакат.

29 април, неделя, 22.00 часа
„На вражеския фронт“ („P.O.W. The Escape”)
САЩ/ 1986 г.
Режисьор: Гидиън Амир
В ролите: Дейвид Карадайн, Чарлс Флойд, Стив Джеймс, Фил Брок и др.
Жанр: Екшън

Купър е пленен в Северен Виетнам, по време на войната. Той се опитва да се измъкне от тази така неприятна ситуация с помощта на подлия Виетнамски комендант – капитан Вин. Вин се съгласява да освободи Купър и неговите хора при едно условие: те да го вземат заедно със себе си в Америка.

Така групата потегля през джунглата, като по пътя си трябва да се справя с изненадващи вражески сблъсъци и неблагосклонната майка природа.