Джена Стоева смени поп-фолк с Ню Йорк – видео

Джина Стоева в дует с оперен певец

Пред поредното предизвикателство, този път не някой висок планински връх или пълноводна река, бе поставена певицата Джина Стоева. Сега тя трябваше да пее в дует с младия оперен ас Пламен Папазиков.

Солистът на Софийската опера и изпълнителката на „Ара мюзик” преплетоха гласове и вокални умения, за да сътворят едно различно, емоционално и красиво изпълнение на евъргрийна „Ню Йорк, Ню Йорк”.

Тази на пръв поглед невъзможна симбиоза между поп-фолка и оперната музика стана благодарение на първото онлайн риалити. Под акомпанимента на живо на пианистката и вокален педагог Венилина Малинова, новосформираният дует се справи блестящо.

„Изключително удоволствие за мен бе да работя с Пламен Папазиков, а песента „Ню йорк, Ню йорк” ми е любима заради заряда и внушението, които носи и създава!”, сподели развълнувана Джина. „За пореден път даваме повод на меломаните да видят и разберат, че не бива да има граница между различните стилове музика и техните изпълнители. Важно е тя да е хубава и да носи радост на слушателя. Тази година турнето на Фен ТВ беше под амбициозния надслов „Да обединим българската музика” – е, смятам че дадох и ще продължавам да правя проекти в тази насока.”, допълва гласовитата изпълнителка.

С тази си изява Джина Стоева за пореден път показа, че не може да бъде поставена в рамки и че определението „различна” е точното за нея.

 

При желание и интерес, може да видите изпълнението на „Ню Йорк, Ню Йорк” на адрес http://frenzylife.com/question/dress /

 
По темата: ,