Джет Ли в „Герой“ (Hero) по bTV

Акценти от филмовата програма на bTV за периода 2 – 8 април 2012 г.

СЪБОТА, 7 април
13:00 ЧАСА
Господин Удкок
Оригинално заглавие: Mr. Woodcock (САЩ, 2007 г.)
Жанр: Комедия, Романтичен
Режисьор: Крейг Гилеспи
В ролите: Били Боб Торнтън, Шон Уилиям Скот, Сюзън Сарандън и други

Гледай видео анонс онлайн

Какво ще направиш, ако майка ти е решила да се омъжи за човека, който все още те преследва в кошмарите ти – Господин Удкок?

Джон Фарли (Шон Уилиям Скот) е автор на бестселъри. Той нарушава своето собствено правило и се връща в родния си град, за да получи почетна награда. За негов ужас разбира, че овдовялата му майка (Сюзън Сарандън) е обвързана с неговият бивш учител господин Удкок (Били Боб Торнтън). Удкок доста го е тормозил като ученик и сега Джон е твърдо решен да попречи на връзката на майка си и да ги раздели на всяка цена.

20:00 ЧАСА
Герой
Оригинално заглавие: Hero (Китай, 2002 г.)
Жанр: Екшън
Режисьор: Уимоу Занг
В ролите: Джет Ли, Тони Ленг Чиу Уай, Маги Ченг, Зиуи Занг, Даоминг Чен

Гледай видеоклипа онлайн

Филмът разказва за далечни времена преди Христа, когато Китай е бил разделен на седем царства, които се борели за власт. Трима убийци искали да покорят страната, затова кралят обещал власт, пари и автономност на всеки, който успее да победи тримата. Тогава се появил човек с история, която трогнала не само краля, но и хората, история, прекрачила границите на времето, история за един истински герой.

23:30 ЧАСА
Лов на вещици
Оригинално заглавие: The Crucible (САЩ, 1996 г.)
Жанр: Драма
Режисьор: Никълас Хитнър
В ролите: Даниел Дей-Луис, Уинона Райдер, Пол Скофийлд, Джоан Алън, Брус Дейвисън, Роб Кембъл, Джефри Джоунс

Гледай видеоклипа онлайн

Годината е 1692, а мястото – градче в САЩ. Обществото е разтърсено от група тийнейджърки, които танцуват голи в гората и правят любовни заклинания. Едната от тях – Абигейл Уилямс, е загубила невинността си в обятията на женен мъж. И единственото й желание е съпругата му Елизабет да умре… Затова тя решава да набеди нищо неподозиращата Елизабет за вещица…

НЕДЕЛЯ, 8 април
07:30 ЧАСА
Палечка
Оригинално заглавие: Thumbelina (САЩ, 1994 г.)
Жанр: Анимация
Режисьори: Дон Блут и Гари Голдман

Гледай видео анонс онлайн

Тя не е по-голяма от палеца ви, но едва ли някога сте преживявали и част от приключенията. Въображението на аниматора Дон Блът (“Всички кучета отиват в рая”, “Камъчето и пингвина”) и музиката на известния композитор Бари Манилоу придават магично очарование на любимата приказка от Ханс Кристиан Андерсен “Палечка” – класическата история за малкото момиченце, което вярва, че ако следва повика на сърцето си, нищо няма да е невъзможно.

В една вълшебна нощ Палечка среща принц Корнелий – очарователен елф, мъничък колкото самата нея. Тя моментално изпитва увереността, че е откликнала на зова на сърцето си. Но преди тяхната любов да разцъфти, тя е отвлечена от семейство пеещи жаби, причакана от коварен бръмбар и сгодена насила за сляпа къртица. Да се върне обратно у дома се оказва приключение, изпъстрено с какви ли не перипетии. „Палечка“ е прекрасен, незабравим анимационен филм, създаден по една от най-обичаните от всички деца приказки.

13:00 ЧАСА
Ние, шпионите
Оригинално заглавие: Spies Like Us (САЩ, 1985 г.)
Жанр: Комедия, Екшън
Режисьор: Джон Ландис
В ролите: Чеви Чейс, Дан Акройд, Стив Форест, Дона Диксън, Брус Дейвидсън и други

Гледай видеоклипа онлайн

Чеви Чейс и Дан Акройд са звездите в тази екшън-комедия. Те са в ролите на пълни аутсайдери, които искат да шпионират за ЦРУ. За тяхна изненада, те са обучени като оперативни работници и изпратени в Централна Азия. Но не знаят, че всъщност са пратени на мястото на истински агенти, изпратени на реална мисия. И никой не очаква от тях да оцелеят…

23:00 ЧАСА
Малки деца
Оригинално заглавие: Little Children (САЩ, 2006 г.)
Жанр: комедия, криминален, драма
Режисьор: Тод Фийлд
В ролите: Кейт Уинслет, Дженифър Конъли, Патрик Уилсън, Джаки Ърли Хейли, Ноа Емерик, Грег Еделман и др.

Гледай видео анонс онлайн

Носителката на Оскар Дженифър Конъли и номинираната за Оскар Кейт Уинслет са звездите, заедно с Патрик Уилсън, във филмовата адаптация на бестселъра на Том Перота, който показва емоционалния пейзаж на тихо предградие, което крие много тайни, на път да излязат наяве.

Лентата представя тъмно, но и комично приключение през един познат, но и непознат свят; историята на един брак, на децата, на желанието, умело описани от признат автор и режисирани от номинирания за Оскар Тод Фийлд.