Джони Деп в „Таен прозорец“ по bTV Cinema – видео

Акценти от филмовата програма на bTV CINEMA за събота и неделя, 4 и 5 януари 2014 г.

СЪБОТА, 4 януари
21:00 ЧАСА
Полупрофесионалисти
Оригинално заглавие: Semi-pro (САЩ, 2008 г.)
Жанр: Комедия, Спортен
Режисьор: Кент Алтърман
Актьори: Уил Фарел, Уди Харелсън, Уил Арнет и др.

Гледай видео анонс онлайн

Годината е 1976 и около Джаки Муун (Уил Ферел) всичко прелива от сексапил – той е собственик, треньор и основен играч на отбора Flint Tropics, а освен всичко и изпълнител на хитовата песен “Love Me Sexy”. Но когато се оказва, че Тропиците може и да не се класират за NBA лигата, Джаки решава, че ще направи всичко възможно, за да изведе отбора си до победата в тази разтърсващо смешна комедия.

23:00 ЧАСА
Анаконда 3: Потомство
Оригинално заглавие: Anaconda 3: The Offspring (САЩ, Румъния, 2008 г.)
Жанр: Екшън, Ужаси
Режисьор: Дон Фаунтлерой
Актьори: Дейвид Хаселхоф, Кристал Алан, Джон Раяс-Дейвис, Патрик Режис, Антани Грийн и др.

Гледай видео анонс онлайн

Гениален европейски учен изследва и тества две огромни анаконди в секретна лаборатория. Когато под влиянието на финансиста на разработките експериментите стават твърде рисковани, змиите бягат и огладнели се насочват към цивилизацията. Това, което не се знае е, че едната анаконда носи многобройно потомство у себе си и сега ожесточеното преследване има по-висок залог от всякога.

НЕДЕЛЯ, 5 януари
21:00 ЧАСА
Таен прозорец
Оригинално заглавие: Secret Window (САЩ, 2004 г.)
Жанр: Мистерия, Трилър
Режисьор: Дейвид Коп
Актьори: Джони Деп, Мария Бело, Тимоти Хътън, Винг Реймс, Чарлс Дътън, Джон Туртуро, Лен Карио

Гледай видео анонс онлайн

Това, което лесно можеше да се превърне в посредствена екранизация на поредния роман на Стивън Кинг, придобива стойност, благодарение на Джони Деп, който изглежда се намира в период на възход в кариерата си. Находчивият актьор влива ободрителна струя въздух в „Тайният прозорец“ с игривостта си и суховатия хумористичен апломб, като прави психотрилъра по-интересен.

Филмът е освежаващ старомоден трилър, който предпочита да разиграва епизодите си с графично представено насилие извън кадър. Изпаднал в самосъжаление, инерция и блокаж след разпадането на брака си, иначе добрият писател Морт е разтърсен до дъното на душата си от обвиненята на непознатия Джон Шутър в плагиатство. От разговори между Морт и бившата му жена Ейми разбираме, че и в миналото той е имал проблеми с плагиатство, алкохолизъм и психологическа неустойчивост.

Въпреки ехото от „Мизъри“, действието се развива в усамотена хижа, а главният герой е писател, историята напомня и за „Сиянието“ в създаването на хроника на мъж, който става все по-неуравновесен, все по-често говори на себе си и се оставя на демоните в главата си.

23:00 часа
Бунтът на андроидите
Оригинално заглавие: Android Apocalypse (САЩ, 2006 г.)
Жанр: Трилър, Фантастика
Режисьор: Пол Зилър
Актьори: Уенди Андерсън, Скот Бартсоу, Джоузеф Лорънс, Крис Джерико и др.

Гледай видео анонс онлайн

След жестока ядрена война голяма част от планетата се превръща в сурова, отровна пустиня. Човечеството е намерило убежище в скрити под куполи градове, където машини се опитват да подобрят живота на хората. Андроидите са част от ежедневието и с готовността си да вършат всякаква работа постепенно изместват органичните си създатели. Джут губи работата си и след като си изкарва яда върху един от човекоподобните роботи, той е изпратен в затвор. Там негов надзирател е андроид със самосъзнание, който е принуден да се съюзи с Джут. Двамата партньори разкриват безмилостен план за унищожаване на цялото човечество.