Джош Гeйбриел пуска на „Какао“ – докато чака да стане българин!

Отново там от където всичко започна

Лятото е в разгара си, всички които още не са избягали от работа вече са нетърпеливи да го направят… ето и един добър повод – на 19 август на Какао Бийч ще станем свидетели на едно незабравимо преживяване – гостуването на неповторимия Джош Гeйбриел (известен още като Gabriel&Dresden).

Откакто за пръв път Джош гостува на Какао Бийч, оттогава това е любимото му мястo.

Както наскоро той сподели с нас, винаги когато някой човек или журналист, по цял свят, го потита къде е прекарал най-добре и изобщо кое е най-силното му участие, отговорът е един – Какао Бийч, България.

Както може би вече знаете или поне сте чули, съвсем скоро Джош Гeйбриел ще вземе българско гражданство и ще бъде първият български DJ от световна величина, участвал някога в челната двадесетица на престижната класация Топ 100 на DJ MAG.

Още след първото му гостуване на Какао Бийч през 2006 година,  когато той свири повече от седем часа,  Джош усеща някакво странно привличане и близост с българската публика, което нигога и никъде преди не е изпитвал.

От тогава насам той започва да разучава българската култура и история, защото той самият има български корени и иска да научи повече, за това от къде произлизат роднините му.

В началото на годината се стартира процедурата за получаване на българско гражданство, където той получи много силна подкрепа от Агенцията за българите в чужбина и самия Божидар Димитров.

Интересно е как  един от най-успешните DJ-и и продуценти в цял свят, който не спира да пътува по всички краища на света, избра именно нашата  малка страна за себе си и за децата си.

Джош Гeйбриел е водещ изпълнител във всички международни денс прояви. Той е свирил редом до John Digweed, James Holden, Nick Warren, Danny Howells, Sander Kleinenberg, Anthony Pappa, Lee Burridge, Seb Fontaine, Victor Calderone, Tiesto, Armin Van Buuren и много други.

Той e мозъкът на eдни от най-впечатляващите електронни продукти на новото време – Gabriel & Dresden. Уникалните им ремикси, превзели със страшна сила клубната сцена на The Killers ”Read My Mind” и на проекта на Robbie Rivera – 68 Beats ”Replay the Night” са едно от доказателствата за уникалния им талант и непогрешимият им усет за мелодия и ритъм.

Като продуценти Gabriel & Dresden са отговорни за огромен списъкхот клубни фаворити, постигайки 16 номер едно хита в Билборд клуб Чарта, a като ремиксатори получават серия от награди за ремикси на групи и артисти,

сред които: The Killers, Annie Lennox, Dido, Jewel, Sarah McLachlan, Britney Spears, Madona, Paul Oakenfold, Tiesto и много други.

Когато за песента на Gustavo Santaolalla “The Wings” (основна тема от наградения с Оскар филм ”Планината Броукбек”) се търсят хора с богата музикална култура и виждане върху клубната сцена, логично изборът пада върху Gabriel & Dresden. Като диджеи двамата са пътували из целият свят, свирили са в най-добрите клубове по света и са участвали по най-големите фестивали.

Накратко – очаква ни една незабравима вечер с един бъдещ наш сънародник, който ще се върне отново там, откъдето всичко започна, а именно Какао Бийч.

Джош Гeйбриел със сигурност има какво още да ни покаже, затова Ви очакваме на познатия плаж, за да посрешнем заедно изгрева под звуците един от най-добрите диджеи и продуценти в цял свят.

Джош Гeйбриел, 19 август, Какао Бийч!

More info:

http://www.facebook.com/event.php?eid=122520254460914&ref=ts

http://cacaobeach.bg/events/

http://www.myspace.com/differentpieces