Джош Уинк идва на „Инсомния“… за да ожени Ясен Петров!

Какво е общото между Джош Уинк, Метрополис и една сватба – фестивалът Инсомния !!!

Корифеите на родната денс сцена Mетрополис ни зарадваха това лято с  новата си рожба – едномесечния електронен фестивал Insomnia.

Стивън и компания бяха избрали за проекта си дивния плаж Перла край Приморско – лятното гнезденце на величието от миналото ни – другаря Тодор Живков.

Ник Уорън, Джон Дигуид, Гай Джей…Свен Ват…седмица след седмица световните гиганти разтърсваха притихналия бряг на Приморско (свикнал да бъде огласяван от малко по-етно ритми) и като истински Хростофор Кoлумбовци покоряваха нови територии за модерния саунд на юг от Бургас, оставяйки дълбоката си басова следа в  цветните ни спомени за лято 2010.

За да удари финалната краска в класическата парти авантюра на най-големите посланици нa електронната музика у нас тази събота – 21ви август на плажа ще забие не друг, а Джош Уинк.

Eдна от първите мега звезди, посетили страната ни в епогея на кариерата си в историческия месец февруари на 1999, още разпалва резониращите с космически ритъм спомени на близо 10 000 начинаещи по онова време български фенове на електронната музика, които пръскаха по шевовете 10-та палата на Пловдивският панаир.

Joshua Winkelman ни изпрати светлинни години извън нашата галактика и с историчeския си сет на морето през 2005, за който сигурно всеки с гордост ще разказва на внуците си…

5 години по-късно усмихнатият и винаги позитивно настроен филаделфиец се завръща триумфално отново на морския ни бряг, за да пренапише с Mетрополис историята на новата българска денс култура.

Легенда в световната асид хаус сцена и техно пионер, босът на Ovum records през 2010-а отбелязва 15 годишнината от създаването на повече от успешния си лейбъл, неотстъпващ от челната позиция на електронната музикална индустрия.

Josh не спира да разтърсва публиката си фестивал след фестивал, клуб след клуб, а хитът му Higher State of Consciousnes взривява публиката с енергията си и до днес – едва ли самият Wink е предполагал, че ще пуска ремикса си 15 години по-късно и ще помита като емоционален вулкан феновете си по целият свят.

И какъв по-хубав сватбен марш може да си пожелае един от основателите на родната денс култура…точно така…казахме сватба…и сватба ще има!

След като в началото на годината под венчило минаха диджей дуото Смърф и Мис Лидия, във вечна вярност ще се врече и последният ерген в редиците на Метрополис. Ясен Петров и годеницата му Кристена са избрали 21-ви август и морският бряг край Приморско, следвайки обещанието си един към друг, че ще се венчаят единствено и само под музиката на Josh Wink –  с или без сватбена рокля.

Г-о-р-ч-и-в-оооо!!!

Това е Insomnia!!!

Wink – Higher State Of Consciousness