Джуди Халваджиян казва дали Шоуто на Слави копира Бай Брадър

Слави Трифонов скандализира още с първото си шоу в Би Ти Ви, след като предаването се завърна от лятната си почивка. Дългия и колегите сътвориха своя продукция, която напомня на рубриката „Бай Брадър” – от години един от гвоздеите на „Господари на ефира”.

В шоуто на Рачков и Зуека двамата актьори и колегите им почти десетилетие осмиват образите от риалити формата „Биг брадър”. Преоблечени като участниците в шоуто, комиците ги осмиват, а гласът на „Бай брадър” зад кадър им се кара.

Подобна сценка се разигра в предаването на Трифонов. Краси Радков се бе пременил като Ути Бъчваров, а освен готвача обект на подигравки станаха и Георги Софкин, участващ във „ВИП Брадър”, както и обитателите на „Фермата” Елен Колева и Калин Терзийски. Гласът зад кадър пък вместо „Бай Брадър” се наричаше „Хан от Нови хан”, където именно се помещава известната къща на звездите от шоуто по Нова телевизия.

Гледай видео запис от предаването онлайн

Агенция ПИК потърси за коментар самия Джуди Халваджиян – продуцент на „Господари на ефира“ и един от двигателите на всички успешни проекти на шоуто.

Интервю на Любомира Тонева

– Г-н Халваджиян, гледахте ли снощи „Шоуто на Слави“?
– Мернах някаква част за малко, да.

– На всички направи впечатление кражбата на цялостната концепция от скечовете за Бай Брадър. Вие как ще коментирате това?
– Аз каквото има за Слави съм го казал. Това е поредното тяхно безсилие за нещо, което ние правим от 10 години и го правим добре. А аз видях за какво става въпрос при тях и беше доста трагично. Продължавам да се радвам на безсилието, защото „Господари на ефира“ всяка вечер бие по рейтинг „Шоуто на Слави“.

– Но все пак това е кражба на интелектуален и творчески труд – актьори, сценаристи, режисьори…
– Когато някой краде и прави нещо лошо, няма никакъв проблем. Преди години се опитаха да окрадат „Господари на ефира“ и видяхте резултата. Така че на лошите опити аз само се радвам.

– Няма ли да имате някакви съдебни претенции?
– Не, нека да продължават, нека го правят лошо.

– Дайте някакъв съвет за творческо вдъхновение на Слави Трифонов!
– Не искам да влизам в полемики. Достатъчно през годините съм казвал, че това шоу се е изхабило. То не се развива по никакъв начин. Но аз съм доволен от това! Такава конкуренция кой не иска!?

Инфо: Агенция ПИК