Еда от „Незабравима“ теши любовна мъка с Порше Кайен


Еда от „Незабравима” се раздели с Берксан   и си купи  Порше Кайен

Фенове на Серхан Яваш го изненадаха с торта на рождения му ден, докато колегата му от сериала Мерт Явузджан язди вместо терапия…

Актрисата Йозлем Йълмаз, позната на българските зрители като Еда от излъчвания по „Диема фемили” сериал „Незабравима”, се нареди сред знаменитостите в Турция, притежаващи кола последен модел Порше Кайен. От представянето на новия  свръх луксозен автомобил през май миналата година популярни турски актьори, певци и лица от шоубизнеса се втурнаха да си купуват скъпите коли.

Покупката на колата съвпада с нов етап от живота на звездата на „Незабравима”, която преди около месец се раздели с голямата си любов Берксан – актьор и певец, с когото имаха връзка почти три години.

Любовта между Йозлем и Берксан започна през 2008 г. на снимачната площадка на сериала „Зестрогонец”, а миналата година двамата се сгодиха в тесен семеен кръг. Дата за сватбата не беше определена заради голямата им ангажираност. Йозлем продължава снимките в сериала „Незабравима”, който успешно се излъчва вече втори сезон, а Берксан издаде нов албум…

Междувременно, фенове на „Незабравима” изненадаха за рождения ден своя любимец Серхан Яваш, който изпълнява ролята на Харун. С торта и подаръци почитатели на актьора от Истанбул, Одрин и Белъкесир отидоха на снимачната площадка в Кемербургас, за да поздравят Серхан, който на 27 март стана на 39 години.

Торта с надпис „Пожелаваме НЕЗАБРАВИМИ години”, ръкавели и  книги  са сред подаръците на феновете, които Серхан посрещнал с  голяма радост. Той разговарял с всички,  отговорил на въпросите им, снимали се за спомен. Пред гостите си той признал, че е много изморен от сериала и щом завърши, ще замине за Лондон, за да си почине и да учи английски.

Искаме такава любов като вашата, търсим я в живота, но не я намираме, се оплакали почитателките на Серхан Яваш, които му разказали, че 77 седмици без да пропускат са гледали всички епизоди на сериала. В Турция  сериалите се излъчват един път седмично  и са с дължина на пълнометражен филм – 90 минути. Някои от тях дори не отваряли вратата и не вдигали телефона в часа на сериала.

На Серхан Яваш, който не е професионален актьор, „Незабравима” донесе голяма популярност. Красавецът, завършил Спортна академия в Истанбул, е бил учител по тенис. Участието му в реклами насочва погледа  на продуцентите към него. Играл е малки роли в турско-френския сериал „Естер и Сара“ и в турския „Паяк”. Харун е  втората му главна роля след Мендерес в сериала „Клетва”.

Серхан е разведен и има дъщеря, която през тази година ще стане на 10 години. В живота той е много добър приятел с Мерт Явузджан, изпълняващ ролята на главния му враг в „Незабравима” – лошия Бату.

Когато не е на снимачната площадка на телевизионния сериал „Незабравима”, Мерт Явузджан язди. Обикновено е заедно с режисьора на сериала Джем Табак и с колегата си  Нихат Алптуг Алтънкая,  който от втория сезон  се включва в ролята на Арас.

Мерт казва, че за него язденето е терапия. Това, че играя толкова лош човек, ме напряга  и тук си почивам. Занимавам се и с бойни спортове, но язденето е нещо съвсем различно, казва актоьорът. Той е роден на 4 април 1979 г. в тогавашната столица на Западна Германия Бон. Заради професията на баща му, който е дипломат, семейството му обиколило много градове, а когато той навършил 18 години, се върнал в Турция. Баща му искал и той да стане дипломат, но Мерт избрал актьорската професия. Той завършил театрално майсторство в университета Билкент и от 2001 година е в трупата на Истанбулските градски театри.

До участието си в „НезабравимаМерт играе малки роли в няколко сериала, участва и в няколко игрални филма, единият от които турско-американска продукция. Казва, че харесва работата си и в театъра, и в киното, и в телевизията, но приоритет му остава сценичното изкуство.

Много хора го идентифицират  с героя му от „Незабравима” и често по улиците му казвали „Не бъди толкова лош”.

Самият Мерт е много доволен от героя си и казва, че той му помага да се развива като актьор. „Аз обаче дори в ситуация като тази, в която е изпаднал Бату, не бих могъл да постъпвам като него”, казва Мерт и цитира поговорката „Който зло прави, зло намира”.

Но това, че е много различен  от героя си, го кара да го обича. Това, че ролята ме затруднява,  предизвиква в мен творчески плам, добавя той.