Една „Тайна“ имаше айдъла Ники Манолов, но пропя! (АУДИО)

Niki Manolov – Taina by mediamonitor
Ники Манолов разкрива „Тайна”

Българският талант Ники Манолов официално пусна новия си сингъл със загадъчното име „Тайна”. Песента е умело и модерно съчетание между поп и R’n’B и с нея младият изпълнител заявява новата музикална посока в кариерата си.

Автор на музиката е Десислав Данчев, който е по-познат като композитор и китарист на група „Мастило”. Аранжиментът също е негово дело, съвместно с Магомед Алиев-Мага. Текстът е дело на Нина Илкова, популярна от група „Сахара”. Парчето бе мастерирано в САЩ, в студиото на един от най-добрите тонрежисьори и мастеринг инженери, който е седем пъти номиниран за наградата „Грами” – Брад Блекууд. С него работят големи музиканти като Maroon 5, Black Eyed Peas, will.i.am и ZZ Top.

Песента е първата за Ники Манолов, записана с музикално-продуцентска компания „Жокер Медиа”. През 2010 г. младият изпълнител спечели българския полуфинал на международния конкурс „Нова вълна” и получи като една от своите награди – продуцентски договор с компанията. На финала в курорта Юрмала в Латвия той зае престижното 8-мо място и спечели овациите на мнозинството от журито и официалните гости. Изключително положителни оценки той получи от големи имена в музиката като Филип Киркоров и Йосиф Кобзон.

През изминалия юли българският изпълнител откри фестивала, с който бе отбелязано обяваването на Истанбул за „Европейска столица на културата за 2010 година”. Хилядната публика, събрала се на най-многолюдното място в цяла Европа – площад „Таксим” в турския мегаполис, пя и танцува през цялата музикална програма, изпълнена от младата звезда. Поканата за неговото участие, заедно с представители на още 25 държави от цял свят, бе отправена от организаторите на събитието – Генералния директорат на младежта и спорта на Република Турция и FOMGED Club. През ноември 2010 г. пък Ники Манолов изнесе собствен рецитал в програмата на международния Music Dance and Sport Festival в турския курорт Анталия.