Експерти и юристи решават проблеми безплатно в Халите

БНТ 2 среща потребители и експерти

Екипът на предаването отваря приемна в столичните Централни хали

Потребители и водещи експерти ще срещне на 5 декември в столичните Централни хали предаването „Потребителската кошница” на БНТ 2. Екипът на Правда Добрева за втора поредна година отваря приемна, в която всеки ще може да потърси отговор на въпроси, свързани с правата му като клиент. Срещата е този четвъртък, 5 декември, между 15:00 и 17:00 часа.

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници предаването „Потребителската кошница“ ще привлече вниманието върху рисковете на празничната търговия и суматоха, необходимостта всеки гражданин да има правилно поведение на пазара и да сигнализира при нередности и опити за измама.

На разположение на гражданите ще бъдат експерти и юристи, които ще дават ценни съвети на хората, чиито потребителски права са били ощетени: надписани сметки за битови и комунални услуги, стоки ментета или спекула.

В специалната приемна всеки ще може да зададе своите въпроси, както и да получи безплатни актуални информационни материали за правата си на потребител в различни сфери и тяхната защита. Екипът на предаването ще раздава и справочници с нормативни документи, организации за подкрепа и помощ на потребителските права, както и други полезни информационни издания.

Заповядайте в приемната на предаването по БНТ 2 „Потребителската кошница” по БНТ 2 този четвъртък, 5 декември, между 15:00 и 17:00 часа в Централни хали София!