„Екстремни колела“ – ново шоу за реставрация на коли от HISTORY

History SD & HD – програмни акценти май 2014 г.

Нова и ексклузивна поредица – ЕКСТРЕМНИ КОЛЕЛА
Всеки четвъртък, от 1 май, 22,00 ч.

“Екстремни колела” е ексклузивно предаване за реставрация на автомобили, в което двама изобретателни автомобилни ентусиасти, Ило и Уил, трансформират най – различни коли, използвайки уменията си на техници и спецове по персонализирането, с една цел – конструкцията на най-уникалното превозно средство на света. От „Ферари“ до „Мустанг“ или „Фолксваген“ каравана, всяка трансформация е оригинална сама по себе си и свързана с конкретна интригуваща история. Поредицата е заснета на място в Лондонския музей на двигателите, собственост на Ило. Към него се присъединява геният механик Уил Трикет, вече гледан по-рано тази година във Великобритания в “Дом, направен от сам човек” на Кевин Макклауд.

Нова и ексклузивна поредица – СПЕЦОВЕ В ЗАЛОЖНАТА КЪЩА
11-и сезон. Всеки понеделник, от 5 май, 22,00 ч.

Отново ще гостуваме на заложната къща “Злато и сребро” в покрайнините на Лас Вегас, където три поколения от семейство Харисън – дядото Ричард, синът Рик и внукът Кори, управляват съвместно фамилния бизнес. Ежедневието им е неизменно изпъстрено с конфликти, но и създава между тях истинска дружба. Всеки от тримата мъже използва придобитите умения и остър поглед за внимателна преценка на ценността на различни предмети – от най-обикновени до такива с историческа стойност. Между тях са карабина “Смит” от Гражданската война, писмо, написано от Франклин Д. Рузвелт, дори набор ключове от затворническата килия на Ал Капоне. От сем. Харисън зависи да определят какво е фалшиво и какво – автентично, докато търсят отговори на занимаващите всички въпроси “Каква е историята на тази вещ?” и “Колко струва?”. В първи епизод от новия сезон гостува и Стив Карел (“Офисът”, “Телевизионният водещ”), който търси най-добрия сувенир от Втората световна война.

Нова и ексклузивна поредица – ПАТЕШКА ДИНАСТИЯ
2-ри сезон. Всеки вторник, от 13 май, 23,00 ч.

Най-прочутото брадато семейство в блатата на Луизиана се завръща за втори сезон по HISTORY, живеейки своя собствена версия на американската мечта. Това е Патешката династия и по-точно фамилията Робъртсън – предприемачи, чийто бизнес е намирането на дървени отломки в блатата и конструирането от тези отломки на свирки за патици – бизнес, превърнал Робъртсън в един от най-нетипичните бизнес магнати в Америка. Въпреки че печалбата непрестанно нараства, тези милионери в камуфлажно облекло остават верни на южняшкото си наследство и на семейните традиции, живеейки възможно в най-голяма степен в съответствие с южняшкия стил на живот. Предаването представя ежедневието им и неизбежните предизвикателства, с които все трябва да се справят поради спецификата на препитанието им – но и неизменно с чистосърдечно чувство за хумор и специален вид южняшко ноухау.

Нова и ексклузивна поредица – ХОРАТА ОТ БЛАТАТА
4-ти сезон. Всяка сряда, от 22,00 ч.

Дълбоко във вътрешността на Луизиана се намира най-голямото блато в Америка – милиони километри негостоприемни рекички, тресавища и мочурища, където природата властва, а хората се мъчат да я овладеят.

Мнозина от обитателите на тези места са сурови потомци на френски бегълци, прокудени от Канада през 18. в. и заселили се в тукашните враждебни, но величествени земи. Днес тези хора са известни като “каджуни” и се славят из целия свят с пикантните си ястия, характерна музика и живописна култура. Четвърти сезон на “Хората от блатата” представя живота на тези издръжливи, разчитащи на себе си за своето оцеляване и с независим дух каджуни от блатото Атчафалая, които все още поддържат живи много от професиите и традициите на своите предци.

 
По темата: