Екстремният Сомер – лудак пробва от всичко по Viasat Explorer!


Премиера на 4 септември – 3 октомври по Viasat Explorer
Екстремният Сомер – ЕКСКЛУЗИВНО
Оригинално заглавие: Xtreme Sommer
Държава: САЩ
Година: 2009

Любителят на приключения Костас Сомер ни повежда на диво пътуване около света, докато пробва да извърши някои от най-безумните и невероятни каскади, заснемани на филмова лента. Заедно с него ще яздим диво подскачащ бик за родео състезания в продължение на осем ужасяващи секунди, ще пътуваме в реактивен изтребител със скорост, три пъти по-голяма от тази на звука, ще преминем през стопена лава, екипирани единствено с ръкавици и евтини пластмасови предпазни очила, ще ходим боси по все още тлеещи горещи въглени, и ще шофираме свръхмалък автомобил по време на най-смъртоносното в света дерби по блъскане с коли.

Епизод 1: От всички възможни географски ширини, Сомер избира тази с най-активния вулкан в света – Килауеа.

Епизод 2: В Дивия запад на Аризона Сомер опознава начина на живот на каубоите, възсядайки непокорен, тежащ един тон, бик! Това явно не му стига – готов е да се изправи и срещу отровната аризонска гърмяща змия. Нейното ухапване е почти винаги смъртоносно.

Епизод 3: Сомер повежда шейна с впряг от десет кучета през заснежената пустош на Колорадо. Рискува живота си, изкачвайки се 600 м по непредвидимата ледена стена на каньона Бокс.

Епизод 4: Сомер взима назаем бързоходен надуваем катер от „тюлените” от американските ВМС, за да преплава през канал, известен с най-големите вълни в света. Дръжте се! – това е единствената лодка в света, която може да се носи по въздуха, пълна с хора. Вдъхновен от вълните, Сомер се пробва да ги преодолее заедно със сърфиста шампион Дейв Калама.

Епизод 5: Сомер преживява вълнуващо приключение, спускайки се по опънато между две възвишения въже – от огромна височина той се смъква от върха на Червената планина до основата й. По-късно се качва на сухоземна яхта, за да прекоси забранената Зона 51. Дали ще открие следи от НЛО?

Епизод 6: Точно като в холивудските филми, Костас гори – буквално! Любителят на екстремните преживявания ни показва, че Холивуд не е само каскади. По-късно се обучава на професионални жиу-жицу техники със световния шампион по смесени бойни изкуства Риган Мачадо и е подложен на изпитание в реактивен изтребител „МиГ”, летящ със скорост от 800 км/ч.

Епизод 7: През 1957 г. в Гранд каньон се случва най-смъртоносната катастрофа с пътнически самолет дотогава. Но това не притеснява Сомер, който полита със скорост от 190 км/ч. на височина от 1300 м, за да изследва геологическата история. Пристрастен към полетите, той се присъединява към националния шампион по летене с безмоторни самолети Джейсън Стивънс, с когото извършват невиждана до момента въздушна акробатика.

Епизод 8: Впускайки се на собствен риск в поредното приключение, Сомер се състезава с мотоциклети по писта с 14 завоя.

Епизод 9: Световният шампион по състезания с шейни на колела Пол Бюс предизвиква Сомер за съвместно спускане по смъртоносно стръмните хълмове на Сан Франсиско. После Сомер овладява мощта на вятъра и океана и се понася с кайтсърф през Залива.

Епизод 10: В Сан Диего любителят на екстремни приключения Сомер отнася сърфинг спорта отвъд плажа, като сърфира по огромна изкуствено генерирана вълна. Той обаче копнее за истинския океан и се гмурка с големи бели акули.

 
По темата: