Ела да изберем наследниците на Skiller и Печенката!

Големият бийтбокс финал на 12 септември пред Паметника на съветската армия

16 ще се борят  за титлата „Шампион на България”

Големият финал на THE OFFICIAL NESCAFÉ® 3in1 BEATBOX BATTLE`12 ще се състои на 12 септември пред паметника на Съветската армия. Началният час на събитието е 18:00 ч. , вход свободен. Както всяка година, организаторите са подготвили невероятно добра комбинация от бийтбокс звезди, които безпристрастно да определят Най-добрия за 2012 г.

За първи път в България ще гостуват две бийтбокс групи – BRUK Braders и Word of Mouth. BRUK Braders e  международна банда съставена от белгиец, поляк и сингапурец. RoxorLoops(Белгия), Blady Kris(Полша) и Dharni(Сингапур) са световно известни бийтбоксъри, които преди 2 години решават да обединят своя талант.   Word of Mouth са 2-ма изпълнители  от Гърция станали известни със смесицата от бийтбокс и светлинно шоу, която правят на сцената. Големият финал на THE OFFICIAL NESCAFÉ® 3in1 BEATBOX BATTLE е едно от най-значимите събития на европейската бийтбокс сцена. Това е едно от малкото места където се срещат „old school”-a  в хип-хопа от САЩ с най-новите тенденции в Европа.

Вече са ясни 16-те финалисти, които ще излязат на сцената на Големия финал. Наградата за бийтбоксъра, който на 12 септември ще вземе титлата Най-добър бийтбоксър на България за 2012 г. е участие на Световното първенство в Берлин и 1500 лв. Вторият и третия получават съответно по 700 лв. и 500лв., заедно с предпочитания от бийтбоксърите микрофони SHURE 58.

Тази година на световното първенство по бийтбокс, което се проведе в края на месец март, в Берлин, България имахе изключително силно представяне. Титлите Най-добър бийтбоксър сред мъжете и жените грабнаха представителите на България – Skiller и Печенката.

 
По темата: