Ела на кастинг за „X factor“ и доведи подкрепление!

Започват кастингите за “X factor”, без горна възрастова граница за претендентите

Най-големият и успешен риалити формат в света за неоткрити музикални таланти   очаква своите звезди в София, Пловдив, Варна, Бургас и Плевен

На 15 юни в седма палата на панаира в Пловдив ще бъде първият от предварителните кастинги за X factor. Бургас, Варна, Плевен и София са останалите български градове, които ще станат арени на най-големия и успешен риалити формат за неоткрити музикални таланти.

Най-важната подробност за всички родни претенденти за слава е, че няма горна възрастова граница. Всички, които искат и могат да пеят, и са навършили 16 години, са добре дошли на първия етап от преживяването, наречено X factor.

Това е първото музикално предаване, в което могат да участват както солови изпълнители, така и дуети и вокални групи. Всеки, който смята, че притежава талант да пее или усеща, че е роден да бъде звезда, има уникалния шанс да стане част от това световно шоу.

Може да сте тийнейджър или пенсионер, може да пеете поп, рок, джаз, опера, поп-фолк, хип-хоп – няма никакви ограничения в стила. Освен това, претендентите за слава са свободни  да доведат подкрепления – роднини, съседи, приятели и фенове.

Ако сте ученик – поканете класа си да вика за вас, ако сте пенсионер – поканете приятелите си да ви подкрепят. Всякакви плакати, агитки и други агитационни материали, възпяващи таланта ви, са добре дошли и ще получат специално внимание.

Нова ТВ ще дава актуална информация за всеки един от етапите на “X factor” на официалната страница на шоуто – www.xfactor.novatv.bg, във Фейсбук – X Factor Bulgaria, на телефон 0888 511 745 (без увеличение на телефонната тарифа) или на електронна поща xfactor@ntv.bg.

Шоуто съдържа четири етапа – кастинги, тренировъчни лагери, елиминации в къщите на съдиите и мащабни спектакли на живо.

Уникалното на „X Factor“ е, че съдиите са натоварени с изключително голяма отговорност. Освен да работят в екип с останалите членове на журито, те ще изпълняват ролята и на ментори, всеки от които индивидуално ще отговаря за отделна категория изпълнители.

X factor“ е носител на две награди BAFTA, четири отличия ‘National Television Awards, UK” и приза “Royal Television Society, UK”.

В четвъртия сезон на „X factor” в Дания победител е 15-годишната Сара, която придобива световна слава с това, че влиза в състезанието като признава отворено различната си сексуална ориентация и дори представя на Дания и света приятелката си.

Победителят в седмия сезон във Великобритания – Мат Кардъл, успява в първата си седмица като победител да продаде почти 500 000 бройки от първия си сингъл и така застава начело на основната класация за сингли на острова и остава там за цели 3 седмици. В последния сезон на шоуто в Австралия номер 1 е 35-годишният рок музикант Altiyan Childs, чийто ментор е вокалистът на „Бойзоун” – Ронан Кийтинг.

Най-известният победител в „X factor” е Лиона Люис, която печели третото издание на шоуто във Великобритания. Тя добива световна слава и покорява класациите както в родината си, така и в Америка. Хитът й „Bleeding love” става първата песен на английска изпълнителка, която стига до номер 1 в Америка от над 15 години…

 
По темата: , ,