Ела на плаж във Венецианската лагуна – в събота с „Глобусът“

Екипът на „Глобусът” пътува до Венецианската лагуна, тази събота от 12:00 часа по bTV

Пътешествениците от „Глобусът” отново са подготвили уникален летен коктейл от горещи плажове, древна история и екстремни преживявания, тази събота, 19 юни, от 12:00 часа по bTV. Този коктейл със сигурност ще остави неповторим вкус у зрителите на предаването, защото е приготвен в Италия. И то не къде да е, а във Венецианската лагуна.

Зрителите ще имат възможност да се насладят на морските пейзажи, като се потопят в една незабравима разходка из популярния курорт на Адриатическо море Лидо ди Йезело. Той се слави не само като приятно и красиво място за почивка, но и като пълна с емоции и забавления дестинация. Плажовете там са безкрайни, водата е кристална, а заведенията – безброй. Освен това в него се намира и един от най-големите водни паркове в Европа „Акваландия”, където водещата Карина успя да прекара цял ден и се спусна по най-екстремната пързалка със 100 км/ч. В Лидо ди Йезело може да се види и едно типично италианско изживяване – изложба на Леонардо да Винчи.

Всичко това ще подготви зрителите за следващата част от италианския коктейл, който екипът на предаването е подготвил – разходка из града съкровищница Венеция. Карина и колегите й имаха възможност да се потопят в невероятната атмосфера на площад „Сан Марко” и да се насладят на великолепната архитектура на едноименната базилика.

Зрителите ще могат да видят едно от най-старите кафенета в Европа и да разберат технологията за ръчна изработка на венецианските маски. И, разбира се, зрителите ще поплават по водите на най-известния канал в света – Канале Гранде, по протежение на който са разположени най-красивите дворци на Венеция.

 
По темата: