Елате на “Пролетен базар на книгата” (24 – 30 май), вход свободен!

Празниците на книгата наближават

В Деня на българската просвета и култура, 24 май, Асоциация “Българска книга” ще даде началото на традиционния “Пролетен базар на книгата”. Официалното му откриване ще се състои на 24 май от 14:30 часа в Мраморното фоайе, на втория етаж в НДК.

До 30 май Националният дворец на културата ще бъде домакин на над 80 издателства, които ще представят своите нови заглавия и ще дадат възможност на посетителите да се срещнат с много интересни автори. Базарът ще бъде разположен на третия етаж в НДК, на площ от 600 кв.м. В празничната седмица всички любители на книгите и четенето ще могат да се възползват  от множество отстъпки и специални предложения.

Тази година за първи път входът за посетители е свободен. Организаторите отправят този подарък към гражданите и гостите на София като израз на силната си воля за насърчаване на четенето и подкрепа на грамотността и развитието на българската култура. Работното време на книжния форум ще бъде от 10:00 до 19:00 часа, всеки ден до 30 май.
В навечерието на “Пролетния базар на книгата” Асоциация “Българска книга” организира пресконференция, която ще се проведе на 20 май от 11 часа в Соушъл Джаз Клуб /в Столичната библиотека, пл. Славейков №4/. По време на срещата журналистите ще бъдат запознати с богатата културна програма и другите инициативи, съпътстващи събитието.

Очакваме Ви!