„Елизабеттаун“, „36“ и още предстоящи филми по Диема 2

Акценти във филмовата програма на Диема 2 за седмицата 16 – 22 май 2011 г.

16 май, понеделник, 21.00 часа
Елизабеттаун (Elizabethtown)
2005 / САЩ
Режисьор: Камерън Кроу
В ролите: Орландо Блум, Кирстен Дънст, Сюзън Сарандън, Алек Болдуин, Брус Макгил, Джуди Гриър и др.
Жанр: Комедия

Часове след катастрофален продуктов дебют, обзетият от мисли за самоубийство промишлен дизайнер Дрю Бейлър научава за внезапната смърт на баща си. Като негов единствен син, Дрю трябва да отпътува за Елизабеттаун, родното си градче в Кентъки, за да присъства на погребението му. По време на полета до Кентъки, Дрю среща Клеър, находчива стюардеса, която му помага да премине през бурните води на живота и доказва, че невероятните неща се случват, когато най-малко ги очакваш.

18 май, сряда, 21.00 часа
Дух куче: Пътят на самурая (Ghost Dog)
1999 / САЩ
Режисьор: Джим Джермуш
В ролите: Форест Уитакър, Джон Торми, Клиф Горман, Хенри Силва и др.
Жанр: Криминален

Един афро-американец в Джърси Сити е последовател на „Хагакуре: Пътят на самурая“. Неговият учител, спасил живота му преди осем години, е член на местна мафиотска структура. Когато дъщерята на шефа става свидетел на един от ударите на Духа-куче, той става мишена. Първите жертви са птичките му. В отговор, Духът-куче тръгва по петите на нападателите си, но не иска да нарани учителя си или младата жена. Води разговори с най-добрия си приятел – френско-говорящ хаитянин, който продава сладолед в парка, и с дете, с което обсъжда книги. Може ли да остане верен на принципите си? И ако успее, каква ще бъде неговата участ?

20 май – петък – 21.00 часа
36 (36 Quais Des Orfevres)
2004 / Франция
Режисьор: Оливър Маршал
В ролите: Даниел Отьой, Жерар Депардийо, Валерия Голино и др.
Жанр: Криминален

В най-дълбоките слоеве на престъпния свят в Париж, полицията се бори с банда, извършила поредица брутални обири. Лео Вринкс и Денис Клайн са две ченгета, които търсят начин да се издигнат в кариерата. Предстоящото напускане на шефа им ги кара да се състезават усилено за неговото място. Съревнованието помежду им става все по-безмилостно и размива обичайните граници на морала до степен, при която разликата между полицията и престъпниците, които преследват, се стопява. При среща с информатор, Вринкс се забърква в убийство. Клайн се възползва от случая, за да уреди ареста на Вринк. Когато обаче отива още по-далеч и посяга на жената на Вринкс, Камил, отмъщението е неизбежно.

 
По темата: ,