Емануела, Устата и Джордан подписват с „Пайнер“, Крум и Андреа напускат

От началото на този месец музикална компания “Пайнер” започна работа с няколко нови изпълнители, които са с различен профил, но всеки от тях има пълната свобода да следва избраната от него творческа линия, съобщава фирмата.

Вероятно най-изненадващо за публиката е включването на Иван Динев – Устата в каталога на музикалната компания. След реализирането на успешния проект “Усещам те” с Трио “Сопрано”, изпълнителят реши да се присъедини към “Пайнер”.

Друго известно име, което вече ще присъства в каталога на “Пайнер” е Джордан. Младият певец е достатъчно популярен, с богат репертоар, освен попфолк изпълнява отлично балкански фолклор и български народни песни от различни етнографски региони.

Марина Тошич е съвсем млада певица от Сърбия, която живее и работи в България. От съвсем малка е впечатлена от музикална телевизия “Планета” и това предопределя решението й за избор на музикална компания, с която да работи у нас.

Четвъртото ново име, което вече се свързва с музикалната компания, е фолкдивата Емануела. Певицата избра телевизия “Планета”, за да представи на публиката новия си самостоятелен проект “Сменяй ме”. Това е третият проект на звездата, който се върти в ефира на музикалната телевизия след “Скорпион” и “Хайде, вдигни й”. Емануела, която в момента се самопродуцира, ще се присъедини към “Пайнер” в началото на следващата година.

И докато едни пристигат, други си отиват завинаги.

„Музикална компания „Пайнер” взе решение да прекрати по взаимно съгласие договорите на четирима от своите изпълнители. От 1 ноември в каталога ни няма да присъстват имената на Андреа, Даяна, Кристиана и Крум. Всеки един от четиримата бе приет радушно в компанията, работи според силите и способностите си, разви таланта си като изпълнител и постигна своя възможен резултат. „Пайнер” благодари на четиримата за съвместната работа и им пожелава успех”, гласи официалното съобщение от компанията.

От изявлението на фирмата излиза, че едва ли не певците са изритани от димитровградската компания. Вестникарски източници преди време издадоха, че Андреа сама е пожелала да напусне издателите си, макар да е имала известни затруднения и дълго време да е била спирана от това си действие.

Оказа се, че Крум също напуска компанията по собствена воля: „От инфото не става ясно, че аз по собствено желание се махам. Чакам си документите за споразумението, които не знам защо се бавят. Тръгвам си от фирмата, защото имам да реализирам проекти, които няма как да се случат там. В бъдеще се разберете за какво става въпрос”, каза за „ШОУ” изпълнителят на „Скорпион”. Той има напълно готов проект, който умишлено бави заради мотаенето от страна на „Пайнер” по приключване на взаимоотношенията им.

Според слуховете композиторът Оцко също има амбиции да прави музикална нова компания. След публикация на ШОУ инж. Митко Димитров разбрал за пъкления план на македонския композитор. След като опитали да проведат няколко разговори и да стигнат до консенсус, двамата не успели да си стиснат ръцете. Поради този факт за никого не е изненада напускането на неговата жена Кристиана от фирмата.

Всичко отива натам, че махналите се певци са склонили пред предложението на Оцко. Пайнера от своя страна забранил на подчинените си да работят повече с македонския хитмейкър, а готовите вече проекти стопирал.

Това е само началото на рокадите във фирмата. Имало още няколко изпълнители, които се готвели да напуснат най-вървежната компания до момента. Едни от спряганите имена са Малина, Ани Хоанг, дори Джена, която е любимка на Митко Димитров. Галин, Галена, Преслава, Константин и Фики твърдо отказали да се присъединят към новата компания. Оцко е успял да се спазари и със самопродуциращите Ивена, Джина Стоева и Азис, а най-вероятно ще привлече и Камелия.

По инфо на Planeta.TV и BLife

 
По темата: ,